Nyheter

Sunnhetsmerking, mindre porsjoner, sukkeravgift og gratis frukt og grønt til barn og unge. Dette er noen av anbefalingene fra en ekspertgruppe som siden mai...

Krumkakene har kjempet seg tilbake på toppen av listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv. Det viser en ny undersøkelse gjennomført...

Hovedkjøkken Ullevål ved seksjonsleder Egil Brevik, Oslo universitetssykehus, mottok i dag Matomsorgsprisen 2023. Prisen får kjøkkenet for sitt mangeårige arbeid med å løfte mat...

Nok en stor konkurranse kan oppleves på Umami Arena i mars 2025. Nå kan alle faglærte kokker som jobber i personalrestauranter, kantiner, institusjoner og...

Ernæring

Kan institusjonskjøkken være med å sikre riktig ernæring til eldre som mottar mattjenester hjemme og i institusjon? Ja, spesielt når ernæringskokker inngår i tverrfaglige...

Kunnskap om cøliaki og glutenfritt kosthold spriker fra sykehus til sykehus, og antakelig fra avdeling til avdeling. Det slår fagbladet til Norsk cøliakiforening fast. Tekst:...

I dag lanseres De nordiske ernæringsanbefalingene 2023. For første gang inneholder de vitenskapelige anbefalinger for både helse og miljø, og de foreskriver et mer...

"Maten gjør ingen nytte før den er spist", er temaet for TINE Fagseminar 2022. Årets fire seminarer kan oppleves i tre byer i høst:...

Spesialkost

Kunnskap om cøliaki og glutenfritt kosthold spriker fra sykehus til sykehus, og antakelig fra avdeling til avdeling. Det slår fagbladet til Norsk cøliakiforening fast. Tekst:...

Norsk cøliakiforening tilbyr gratis nettkurs i løpet av våren for helse- og kjøkkenpersonell på helseinstitusjoner. Temaet er hvordan det kan tilrettelegges for trygg glutenfri...

Sju diettkokker ved tre ulike sykehus sentralt på Østlandet vurderer seg selv som kompetente i jobben, viser studie. Kokkene føler seg trygge i sin...

Med enkle grep er det mulig å gjøre puré-mat både næringsrik og appetittvekkende. Ved storkjøkkenet i Moss kommune opplever de at flere brukere velger...

Fra forskningen

Høye ambisjoner og trange rammer. Slik beskriver universitetslektor Karen Lassen mat- og helselærernes arbeidshverdag i grunnskolen. I en doktoravhandling har hun hatt som mål...

Norges Forskningsråd har gitt støtte til et prosjekt som skal løfte fram og gi nytt liv til vår kulinariske arv for på den måten...

De fleste som er utdannet innen kokkfaget har en grunnleggende og intuitiv forståelse av at det å lage mat fra bunnen av - med...

Kjersti Berge Evensen har tatt doktorgrad i hvordan helsepersonell og kjøkkenansatte i helseinstitusjoner deler informasjon for å tilpasse seg pasientenes behov og...

Kjemi på kjøkkenet

Vi er ferdige med å feire jul og nyttår for denne gang. Festen er over og hverdagen har for lengst innfunnet seg. På biblioteket...

På matvarer som ikke er lett bedervelige angis holdbarheten gjerne med en "best før" dato. Men det merkingen dessverre ikke sier noe om er...

Iskaffe kan være så mangt. Gårsdagens kafferester satt i kjøleskapet natten over og servert med melk og sukker for å døyve bitterheten kan til...

Hel pepperrot gjør ikke så mye av seg, men om den blir hakket eller raspet så viser den sitt sanne jeg. Den slår tilbake...

HOLD DEG OPPDATERT