Nyheter

Konkurransen NM Sunn Mat i kantina virker til å være en skikkelig suksess. Over 460 kantiner er påmeldt i konkurransen, noe som vil si...

Oslo universitetssykehus, Ullevål, hadde uvant besøk i sommer. I en uke var roboten «Bella» i drift på Barnesenteret og kom på døra med mat...

Norske Kokkers Landsforening (NKL) mottok i dag Matomsorgsprisen 2022. Prisen får de for sitt mangeårige arbeid med målrettet rekruttering til mat- og måltidsbransjen, basert...

"Maten gjør ingen nytte før den er spist", er temaet for TINE Fagseminar 2022. Årets fire seminarer kan oppleves i tre byer i høst:...

Ernæring

"Maten gjør ingen nytte før den er spist", er temaet for TINE Fagseminar 2022. Årets fire seminarer kan oppleves i tre byer i høst:...

Norsk cøliakiforening tilbyr gratis nettkurs i løpet av våren for helse- og kjøkkenpersonell på helseinstitusjoner. Temaet er hvordan det kan tilrettelegges for trygg glutenfri...

Det finnes omtrent 350 ville spiselige vekster i norsk flora. Stadig flere kjøkkensjefer ønsker å tilføre smaker av naturen når de setter sammen sine...

Bare få dager etter at Oslo kommune mottok «Leve hele livet»-prisen, inviterte helse- og sosialutvalget i kommunen til en åpen høring. Rapporten om at...

Spesialkost

Norsk cøliakiforening tilbyr gratis nettkurs i løpet av våren for helse- og kjøkkenpersonell på helseinstitusjoner. Temaet er hvordan det kan tilrettelegges for trygg glutenfri...

Sju diettkokker ved tre ulike sykehus sentralt på Østlandet vurderer seg selv som kompetente i jobben, viser studie. Kokkene føler seg trygge i sin...

Med enkle grep er det mulig å gjøre puré-mat både næringsrik og appetittvekkende. Ved storkjøkkenet i Moss kommune opplever de at flere brukere velger...

Kosthold og ernæringsstatus har stor betydning i behandlingen av kreft. Selve sykdommen og de ulike behandlingsformene gir mange forskjellige plager. Kosten må tilpasses tilstanden...

Fra forskningen

Høye ambisjoner og trange rammer. Slik beskriver universitetslektor Karen Lassen mat- og helselærernes arbeidshverdag i grunnskolen. I en doktoravhandling har hun hatt som mål...

Norges Forskningsråd har gitt støtte til et prosjekt som skal løfte fram og gi nytt liv til vår kulinariske arv for på den måten...

De fleste som er utdannet innen kokkfaget har en grunnleggende og intuitiv forståelse av at det å lage mat fra bunnen av - med...

Kjersti Berge Evensen har tatt doktorgrad i hvordan helsepersonell og kjøkkenansatte i helseinstitusjoner deler informasjon for å tilpasse seg pasientenes behov og...

Kjemi på kjøkkenet

Vi er ferdige med å feire jul og nyttår for denne gang. Festen er over og hverdagen har for lengst innfunnet seg. På biblioteket...

På matvarer som ikke er lett bedervelige angis holdbarheten gjerne med en "best før" dato. Men det merkingen dessverre ikke sier noe om er...

Iskaffe kan være så mangt. Gårsdagens kafferester satt i kjøleskapet natten over og servert med melk og sukker for å døyve bitterheten kan til...

Hel pepperrot gjør ikke så mye av seg, men om den blir hakket eller raspet så viser den sitt sanne jeg. Den slår tilbake...

HOLD DEG OPPDATERT