Nyheter

"Hellstrøms hemmeligheter - mat med kjærlighet" av Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan gikk til topps i konkurransen Beste norske kokebok i 2020.   For trettende gang...

  Kjøkkenet ved Granly Stiftelse på Kapp, Østre Toten, er årets vinner av Matomsorgsprisen 2020. Matomsorgsprisen 2020 ble i dag delt ut for 15. gang. – Årets...

Eplet er vår viktigste norskproduserte frukt og det har hatt sin egen dag i 30 år. Det var Opplysningskontoret for frukt og grønt som...

Over 3 000 besøkende var innom Matredderhuset i regi av Unge Kokker i Trondheim sentrum i sommer. Målet med den tre ukers inspirasjonscampen var...

Ernæring

Eplet er vår viktigste norskproduserte frukt og det har hatt sin egen dag i 30 år. Det var Opplysningskontoret for frukt og grønt som...

Over 3 000 besøkende var innom Matredderhuset i regi av Unge Kokker i Trondheim sentrum i sommer. Målet med den tre ukers inspirasjonscampen var...

Samfunnet er i ferd med å gjenåpne etter nedstengningen 12. mars. Mange ansatte rydder seg ut av hjemmekontoret og returnerer tilbake til arbeidsplassen. Spørsmålet...

De fleste som er utdannet innen kokkfaget har en grunnleggende og intuitiv forståelse av at det å lage mat fra bunnen av - med...

Spesialkost

Sju diettkokker ved tre ulike sykehus sentralt på Østlandet vurderer seg selv som kompetente i jobben, viser studie. Kokkene føler seg trygge i sin...

Med enkle grep er det mulig å gjøre puré-mat både næringsrik og appetittvekkende. Ved storkjøkkenet i Moss kommune opplever de at flere brukere velger...

Kosthold og ernæringsstatus har stor betydning i behandlingen av kreft. Selve sykdommen og de ulike behandlingsformene gir mange forskjellige plager. Kosten må tilpasses tilstanden...

Diabetes type 2 er en sykdom som kan føre til en rekke alvorlige komplikasjoner som blant annet rammer syn, nerver, nyrer og blodsirkulasjon. Hjertekarsykdommer...

Fra forskningen

De fleste som er utdannet innen kokkfaget har en grunnleggende og intuitiv forståelse av at det å lage mat fra bunnen av - med...

Kjersti Berge Evensen har tatt doktorgrad i hvordan helsepersonell og kjøkkenansatte i helseinstitusjoner deler informasjon for å tilpasse seg pasientenes behov og...

Arbeidsoppgavene er tilnærmet like og det er under 10 kroner i timen som skiller en faglært kokk fra en ufaglært. Hvordan skal man da...

Sju diettkokker ved tre ulike sykehus sentralt på Østlandet vurderer seg selv som kompetente i jobben, viser studie. Kokkene føler seg trygge i sin...

Kjemi på kjøkkenet

Vi er ferdige med å feire jul og nyttår for denne gang. Festen er over og hverdagen har for lengst innfunnet seg. På biblioteket...

På matvarer som ikke er lett bedervelige angis holdbarheten gjerne med en "best før" dato. Men det merkingen dessverre ikke sier noe om er...

Iskaffe kan være så mangt. Gårsdagens kafferester satt i kjøleskapet natten over og servert med melk og sukker for å døyve bitterheten kan til...

Hel pepperrot gjør ikke så mye av seg, men om den blir hakket eller raspet så viser den sitt sanne jeg. Den slår tilbake...

HOLD DEG OPPDATERT