Nyheter

Etter nedstengninger, skjenkestopp og nye krav til hygiene ser vi nå lys i tunnelen. Hva tar vi med oss ut av pandemien og inn...

Hva bør politikerne gjøre for å løfte den offentlige matomsorgen de neste fire årene? Vi har utfordret kompetente fagpersoner i bransjen til å si...

Hva bør politikerne gjøre for å løfte den offentlige matomsorgen de neste fire årene? Vi har utfordret organisasjoner og kompetente fagpersoner til å si...

De kommende ukene kan vi virkelig fråtse i nydelige norske plommer. Aldri har vi hatt en bedre plommesesong. Norske plommer har hatt en god...

Ernæring

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad avslører at et nytt matgledekorps blir etablert i Vestland i løpet av våren.  I tillegg lanserer hun Vestlands nye...

Basisgrønnsakene gulrot, purre, løk og sellerirot, som du blant annet trenger til en skikkelig god kraft, blir ofte omtalt som de fire store i...

Eplet er vår viktigste norskproduserte frukt og det har hatt sin egen dag i 30 år. Det var Opplysningskontoret for frukt og grønt som...

Over 3 000 besøkende var innom Matredderhuset i regi av Unge Kokker i Trondheim sentrum i sommer. Målet med den tre ukers inspirasjonscampen var...

Spesialkost

Sju diettkokker ved tre ulike sykehus sentralt på Østlandet vurderer seg selv som kompetente i jobben, viser studie. Kokkene føler seg trygge i sin...

Med enkle grep er det mulig å gjøre puré-mat både næringsrik og appetittvekkende. Ved storkjøkkenet i Moss kommune opplever de at flere brukere velger...

Kosthold og ernæringsstatus har stor betydning i behandlingen av kreft. Selve sykdommen og de ulike behandlingsformene gir mange forskjellige plager. Kosten må tilpasses tilstanden...

Diabetes type 2 er en sykdom som kan føre til en rekke alvorlige komplikasjoner som blant annet rammer syn, nerver, nyrer og blodsirkulasjon. Hjertekarsykdommer...

Fra forskningen

Høye ambisjoner og trange rammer. Slik beskriver universitetslektor Karen Lassen mat- og helselærernes arbeidshverdag i grunnskolen. I en doktoravhandling har hun hatt som mål...

Norges Forskningsråd har gitt støtte til et prosjekt som skal løfte fram og gi nytt liv til vår kulinariske arv for på den måten...

De fleste som er utdannet innen kokkfaget har en grunnleggende og intuitiv forståelse av at det å lage mat fra bunnen av - med...

Kjersti Berge Evensen har tatt doktorgrad i hvordan helsepersonell og kjøkkenansatte i helseinstitusjoner deler informasjon for å tilpasse seg pasientenes behov og...

Kjemi på kjøkkenet

Vi er ferdige med å feire jul og nyttår for denne gang. Festen er over og hverdagen har for lengst innfunnet seg. På biblioteket...

På matvarer som ikke er lett bedervelige angis holdbarheten gjerne med en "best før" dato. Men det merkingen dessverre ikke sier noe om er...

Iskaffe kan være så mangt. Gårsdagens kafferester satt i kjøleskapet natten over og servert med melk og sukker for å døyve bitterheten kan til...

Hel pepperrot gjør ikke så mye av seg, men om den blir hakket eller raspet så viser den sitt sanne jeg. Den slår tilbake...

HOLD DEG OPPDATERT