Nyheter

97 prosent av alle foreldre mener barna skal få servert sunn mat i barnehagen. Flere enn hver fjerde opplever imidlertid at virkeligheten ikke er...

Seks lag innen kantine, personalrestauranter og institusjon skal konkurrere i norgesmesterskapet Community Catering 2018.  Hvert lag består av to deltakere med fagbrev enten som...

Alle kokker har opplevd det; Under den hektiske serveringen kommer beskjeden til kjøkkenet om at én av gjestene er allergisk. — Jeg vil våge...

Hvordan få unge til å velge utdanningsprogrammet restaurant- og matfag er en hard nøtt å knekke for bransjen. En fersk undersøkelse viser at mange...

Ernæring

97 prosent av alle foreldre mener barna skal få servert sunn mat i barnehagen. Flere enn hver fjerde opplever imidlertid at virkeligheten ikke er...

Alle kokker har opplevd det; Under den hektiske serveringen kommer beskjeden til kjøkkenet om at én av gjestene er allergisk. — Jeg vil våge...

Omtrent 18% av pasienter på norske sykehus har trykksår, og en betydelig andel av disse utvikler sår under oppholdet. God ernæringsstatus er viktig for...

Forskning viser at de essensielle aminosyrene i blant annet egg kan bidra til en mer vital seniortilværelse. Et proteinrikt kosthold og fysisk aktivitet bremser...

Spesialkost

Med enkle grep er det mulig å gjøre puré-mat både næringsrik og appetittvekkende. Ved storkjøkkenet i Moss kommune opplever de at flere brukere velger...

Kosthold og ernæringsstatus har stor betydning i behandlingen av kreft. Selve sykdommen og de ulike behandlingsformene gir mange forskjellige plager. Kosten må tilpasses tilstanden...

Diabetes type 2 er en sykdom som kan føre til en rekke alvorlige komplikasjoner som blant annet rammer syn, nerver, nyrer og blodsirkulasjon. Hjertekarsykdommer...

Det er mange som mener at de ikke tåler melk, men kun en liten del av disse har faktisk en allergi eller intoleranse for...

Fra forskningen

Vi tar ikke alltid sunne valg. Ofte handler vi ubevisst, og det er vanen som styrer hva som havner på tallerkenen. Prosjektet «Små dytt...

Har du tenkt på risikoen ved å la kjøttpålegget stå lenge fremme på koldtbordet i jula? 60 000 europeere vil bli syke på julaften på...

Nordmenn vil spare tid, og tygger unna ferdigretter som aldri før. Men det skjer ikke uten moralske kvaler.  Raske måltider er lette å ty til....

  Turid og Leiv Ose hedres med Gla’ Egget 2009 for å ha gitt både syke og friske nordmenn gode råd om kosthold i over...

Kjemi på kjøkkenet

Iskaffe kan være så mangt. Gårsdagens kafferester satt i kjøleskapet natten over og servert med melk og sukker for å døyve bitterheten kan til...

Hel pepperrot gjør ikke så mye av seg, men om den blir hakket eller raspet så viser den sitt sanne jeg. Den slår tilbake...

Denne julen fikk jeg meg en liten overraskelse på kjøkkenet. Ved litt ettertanke kom jeg fram til at det hadde med kjemi å gjøre...

Vi har vel alle en fascinasjon for farger, og det er lett å la seg trollbinde av kjemiske reaksjoner som får løsninger til å...

HOLD DEG OPPDATERT