Inspirasjon mellom to permer

Jeg innrømmer det med en gang: Jeg har aldri sett Wenche Andersen lage mat på God morgen Norge. Det ser jeg heller ingen grunn til å endre på nå.

Wenche Andersen er godt kjent blant Kost- og ernæringsforbundets medlemmer. I tillegg til å være TV-kokk har hun også vært dommer under NM i istitusjonskokkfaget – lag. Nå har Andersen invitert God morgen Norges ”gjestekokker” til å by på sine beste oppskrifter. Her møter vi Henriette Steenstrup som lager fredagspizza, Solveig Kloppen som byr på sosekjøtt og Gaute Grøtta Grav som imponerer med sashimi. Oppskriftene i boka er satt sammen i bolker som ”hverdagsmat”, ”helgemat for familien”, ”mat for gutta” og ”mat til mange venner” for å nevne noen. Her presenteres oppskrifter som kan serveres i små og litt større anledninger, mat som kan lages på 1-2-3 og mat som helst skal småkoke hele søndagen. Desserter og kaker er heller ikke glemt. Mange av oppskriftene har en eksotisk snert, men den norske tradisjonsmaten er også viet god plass.

Oppskriftene er enkle og ingrediensene lette å få tak i. Et pluss er at Andersen til mange av oppskriftene kommer med tips til hvordan rettene kan varieres for å bli sunnere eller erstattes med andre ingredienser.

Flere av oppskriftene er prøvd ut til stor jubel rundt bordet. Wenches kjøkken er kokeboka som garantert ikke kommer til å samle støv i bokhylla. Dette er ren inspirasjon mellom to permer.

Wenche Andersen

Wenches kjøkken

Cappelen Damm

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR