Pølsebok med knekkgaranti

Nordmenn elsker pølser. Vi spiser mellom 50 til 60 000 tonn i året. Og det er grill-, wiener- og røkte middagspølser vi vil ha, slås det fast i forordet til ”Den store pølseboka”. Forfattertrioen bak boka er Hans-Petter Jacobsen, journalist og pølseentusiast, Tore Teigen, pølsemakermester med over 50 års erfaring fra bransjen og Bodil Nordjore, spesialist på tradisjonsmat og kjent kursleder i pølselaging.

Første del av boka er nærmest en reportasjebok om pølser. Her møter vi pølsemakere, pølseskeptikere og en rekke pølsepatrioter og entusiaster. Her serveres også ”Den lille pølseordboka”. Men boka er også en omfattende kokebok og inneholder en mengde inspirerende pølseretter med variert og sunt tilbehør. Her lærer du også å lage dine egne pølser og du får en pedagogisk og enkel innføring i egnede kjøttsorter, krydder og tarmer. Utgangspunktet er at det bare er fantasien som setter stopper for hva man kan stappe i en tarm.
Pølseoppskriftene er tilpasset vanlige kjøkkenmaskiner og det lover godt når forfattertrioen skriver at ”her skal verken menneske eller maskin overanstrenge seg”.
Boka strutter så ettertrykkelig av pølseentusiasme at det eneste man som leser får lyst på etter å ha bladd litt fram og tilbake i boka er en rykende varm wiener med tur retur ketsjup og sennep.

Fra Kjøkkenskriveren nr. 2/09. 

Hans-Petter Jacobsen, Bodil Nordjore og Tore Teigen
Den store pølseboka
Historien-Oppskriftene-Matrettene
Hovedfotograf: Morten Brun
Cappelen Damm
Innbundet, 237 sider
Kr. 369,-

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR