Medalje for lang og tro tjeneste

19. mai fikk åtte personer med ulik tilknytning til kjøkkenet ved Oslo universitetssykehus HF, Rikshospitalet, utmerkelse for å ha vært ansatt i 30 år eller mer i samme bedrift. – At det går an, vil noen si. Jeg velger å tolke en slik innsats positivt, sa Geir Teigstad, direktør for interne tjenester.

Det er første gang Oslo Universitetssykehus HF, Rikshospitalet, står for et slik arrangement. Og tendensen er nok at det blir færre og færre slike markeringer i arbeidslivet.

– I dag er det sjeldent å oppleve at noen er lojale mot samme arbeidsplass i 30 år. Den nye trenden er hyppige jobbskifter, sa Teigstad.

Morsomme arbeidsoppgaver, godt og utviklende miljø, hyggelige kolleger og gode sjefer er faktorer som spiller inn. Og det har det vært mye av på kjøkkenet på Rikshospitalet.

– Mange tenker nok at 30 år er lang tid. Men vi opplever stadig nye utfordringer. Så ofte, faktisk, at vi ikke har tid til å tenke på å bytte jobb, sa kjøkkensjef Terje Størkersen, som ”bare” kan vise til tolv års fartstid ved kjøkkenet.

I forbindelse med forberedelsene til markeringen hadde han lekt med kalkulatoren for å finne ut hvor mange tonn med service som Mohammad Afzal har vasket siden 1976. Det lot seg ikke gjøre. Kalkulatoren gikk full.

Også kjøkkensjefen trakk fram det gode arbeidsmiljøet på kjøkkenet.

– Vi opplever det spesielt når noen slutter. Vennskapet fortsetter fordi det har blitt knyttet gode og sterke bånd i arbeidshverdagen.

 

Vi leverer

Kvalitetsrådgiver Ingebjørg Skjølsvold ble ansatt ved sykehuset første gang i august 1969. Hun brukte anledningen til å takke for markeringen og oppmerksomheten.

– Det har ikke manglet på utfordringer. Omstillinger har vi hatt hengende over oss alle disse årene. Det har alltid vært ”noe på gang”, sa Skjølsvold.

Sykehusets og kjøkkenets fokus på ”pasientens beste” har vært en grunn til at hun har blitt ved Rikshospitalet.

– Jeg har satt pris på at det hele tiden har vært et uttalt ønske at vi skal servere mat til pasientene som vi kan være stolte av. Vi har hele tiden arbeidet med å forbedre produktet og tilbakemeldingene fra pasienter og pårørende viser at vi leverer. Det skal vi være stolte av, sa Skjølsvold som i ti år var hovedkjøkkensjef før hun ble kvalitetsrådgiver.

BILDETEKST

Medalje for lang og tro tjeneste. Det Kongelige Selskap for Norges Vel. Geir Teigstad (øverst) sto for utdeling av medalje. Til høyre står kjøkkensjef Terje Størkersen. Under står Mohammad Afzal og Ingebjørg Skjølsvold, Britt Myrvold, Frøydis Grimstad, Karly Johansen, Wenche Elisabeth Madsen og Jorunn Åsberg. Marit Bertheussen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR