Menypris til Oslo Spiseforretning

Stiftelsen Norsk Matkultur har tildelt Oslo Spiseforretning Menyprisen 2010. Restauranten får prisen for å lykkes med å skape en tydelig norsk identitet gjennom et gjennomarbeidet og godt spisekart.

 

 

Prisen ble delt ut for første gang av Stiftelsen Norsk Matkultur i forbindelse med Matkulturdagen i Oslo 12. oktober. Restauratør og kjøkkensjef Jarle Baer mottok et nydesignet diplom, tegnet av illustratør Kari Sortland.

Eksempel til etterfølgelse

– Etter juryens mening lykkes Oslo Spiseforretning fullt ut med å skape en tydelig norsk identitet ved konsekvent å bruke norske betegnelser og navn på rettene, samtidig som de forteller hvilke råvarer de bruker og hvor produktene kommer fra. Det er godt samsvar mellom restaurantens beliggenhet, det som serveres og hvordan de presenterer seg i menyen. Gjennom sitt valg av norske kvalitetsråvarer fra faste, utvalgte produsenter signaliserer kjøkkensjefen et ønske om å vise hva landet og regionen har å by på. Og måten språket brukes på i menyen er et eksempel til etterfølgelse, uttaler juryen, som foruten Unn Karin Olsen har bestått av tv-kokk Wenche Andersen og Per A. Borglund, matskribent i A-magasinet.

Vil ha norsk på norsk

– Vi har flere mål med å dele ut en menypris, sier Harald Osa, daglig leder i Stiftelsen Norsk Matkultur. – For det første er det et ledd i arbeidet med å fremme norsk matkultur og norske råvarer. For det andre håper vi at prisen vil bidra til å løfte kvaliteten på menyspråket og utformingen av menyene. I stedet for faguttrykk og utenlandske betegnelser, vil vi se flere norske ord og navn på retter i menyene, rett og slett fordi det fungerer bedre som betegnelser på norsk mat. Prisen skal få fram de gode eksemplene og premiere de bedriftene som gjør en strålende jobb, slik Oslo Spiseforretning gjør, sier Osa.

BILDETEKST

Prisvinner Jarle Baer, kjøkkensjef og eier av Oslo Spiseforretning, mottok prisen av Unn Karin Olsen og Ingrid Espelid Hovig.

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR