1. juni arrangeres Nordic green chef

Noen av de beste nordiske kokkene er tatt ut til å konkurrere i Nordic green chef på den store nordiske kongressen til Nordic Chef Association. Det er andre gang denne kokkekonkurransen arrangeres, og det skjer på Hell Amfi i Stjørdal.
–Nye norske grønnsaker skal spille hovedrollen i alle rettene i denne konkurransen, forteller leder for konkurransene, Svein Magnus Gjønvik. Sammen med NKL Trondheim organiserer han alle kokkekonkurransene som arrangeres under kongressen. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) og Bama Storkjøkken er med som bidragsytere til Nordic Green chef.

I denne konkurransen skal det være 2 kokker på hvert lag, en senior (over 25 år) og en junior (under 25 år).

Deltakere på hjemmebane

For Norge deltar Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth. Flatmark vant Årets grønne kokk i mars tidligere i år. Begge har fartstid i Trondheim, henholdsvis Britannia hotell og 2 rom og kjøkken, så de stiller på hjemmebane og håper på en skikkelig heiagjeng.

Er du på Stjørdal, kan du bli med å heie dem fram 1. juni. Konkurransen starter klokka 14:00, der hvert lag har 4 timer på seg til å lage 3 retter til 12 personer. Det er litt av et maratonløp de skal gjennom. Deltakerne gleder seg veldig og de har forberedt seg godt.

–Dette blir spennende, sier de i kor. Vi elsker denne sesongen vi går inn i nå. Norske grønnsaker står aller øverst på lista og det vi brenner mest for. Det er ærefult å få være med å ta disse fantastiske råvarene til nye høyder. Vi skal gjøre vårt, så får dommerne bestemme, sier Nils Flatmark, og håper det kan inspirere kokkene til å fylle mer grønnsaker på tallerken.

Nykål skal med i hovedretten

  • I forretten skal «Historiske tomater» – med diverse små tomater, gulrot og lollosalat inngå.
  • Ingredienser som skal spille hovedrollen i hovedretten er ny sommerkål og hvit asparges.
  • I desserten skal rabarbra, friske jordbær og mørk sjokolade inngå.

Prosjektleder i OFG, Toril Gulbrandsen ser fram til denne store begivenheten.

–Det er så utrolig inspirerende og spennende å se hva kokkene tryller fram i denne konkurransen. Vi skal sørge for at ideer og retter blir delt, sier hun i en pressemelding i anledning konkurransen.

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR