Årets grønne kokk

Det har vært stor interesse for å delta i konkurransen Årets grønne kokk. Uttakskomiteen hadde mange flotte grønne menyer å velge mellom. Her er de seks lagene som skal i ilden på messen UMAMI ARENA onsdag 15. februar.

 

–Dette blir en skikkelig spennende konkurransedag, med deltagere på meget høyt nivå, sier hoveddommer for konkurransen er Kjetil Gundersen, BAMA Storkjøkken. Han er A-sertifisert WACS-dommer og tidligere landslagskokk og en av de mest erfarne dommere vi har. De andre dommerne presenteres senere.

Her er lagene som skal konkurrere om den tittelen Årets grønne kokk:

LAG 1: Simen Nilsen Brendjord og Christoffer Greiner Fallet, Restaurant Plah – Oslo

 

 

 

 

 

 

 

 

LAG 2: Espen Laumann, Lebistro, og Nils Flatmark, Britannia Hotel – Trondheim

 

 

 

 

 

 

 

 

LAG 3: Sondre Selland Tjensvold, Restaurant Rest, og Simen Johansen, Vaaghals – Oslo

 

 

 

 

 

 

 

 

LAG 4: Gjermund Solberg og Dominik Literski, Kraft Bodega – Trondheim

 

 

 

 

 

 

 

 

LAG 5: Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, Michaels, Briskeby – Oslo

 

 

 

 

 

 

 

 

LAG 6: Ximena Morales og Mohamed Arrasi, Brasserie France – Oslo

 

 

 

 

 

 

 

 

Reservelaget er Stine Larsen Strand, Quality Hotel Maritim og Roger Veland, Level mathuset – Haugesund

Kristine H. Hartviksen, President i Nordic Chef Association, er konferansier.

Grønt skifte i restaurantbransjen

Nils Flatmark, fra Britannia Hotel, forteller at han og lagkamerat Espen Laumann fra Lebistro i Trondheim gleder seg masse til å vise frem hva de har funnet på.

–Vi er med på dette for å inspirere andre til å være med på det grønne skifte i restaurant- bransjen. Alle burde tørre å bruke mer grønt i sine retter, og vi ønsker også å fremme alle de flotte grønnsaksprodusentene vi har her i landet, noe vi mener er i verdensklasse. Velger du norsk velger du ett levende Norge!

–Årets grønne kokk er en veldig kul mulighet å teste og utfordre egne egenskaper, og vi gleder oss til å jobbe i et lag der det kun står på deg og lagkameraten, avslutter Christoffer Greiner Fallet som skal konkurrere sammen med Simen Nilsen Brendjord – begge fra Restaurant Plah i Oslo.

Vinnerlaget til Nordic Green Chef

– Det er 20 år siden vi arrangerte Årets grønne kokk for første gang, så sånn sett er det et lite jubileum. Det er så gøy at konkurransen virkelig har fått den annerkjennelsen den har, også utover Norges grenser, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i OFG.

Og vinnerlaget i Årets grønne kokk får delta i Nordic Green Chef, som arrangeres for 2. gang i juni, i Trondheim.

Kilde: pressemelding

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR