Årets Nordiske Kokk 2009 er norsk

Det var hard konkurranse da Johan Laursen (Sverige), Þráinn Freyr Vigfússon (Island), Allan Poulsen (Danmark), Suvi Tikamo (Finland) og Alexander Berg (Norge) kjempet om tittelen Årets Nordiske Kokk 2009 i Reykjavik 9.mai.

Alexander Berg som til daglig jobber som souschef i 2.etg på NB Sørensen Dampskibsexpedition i Stavanger vant NM i Kokkekunst 2008. Han ble på NKLs landsmøte i mars 2009 presentert som et av de nye medlemmene på Det Norske Kokkelandslaget. 27 åringen startet sin karriere som kokkelærling på Continental i Oslo, og har blant annet jobbet som chef de partie på Radisson Hotel London Stansted Airport.

 

Deltakerne skulle i løpet av 6 timer og 40 minutter tilberede en tre retters meny. Menyen skulle komponeres med islandsk hummer og piggvar i forretten og islandsk klippfisk og røye i hovedretten. Desserten skulle preges av islandsk sjokolade (70 %), blåbærpurè og islandsk fløte.  

 

Juryen som bestod av blant andre Håvard Ravn Larsen fra Norge og Per Mandrup fra Danmark ble ledet av Brendan O´Neill fra den irske kokkeforeningen og continental director North-Europe i WACS. Den norske dommeren Håvard R. Larsen kunne fortelle at det var høyt nivå på de øverste deltakerne, men at Alexander var en klar vinner. Islandske Þráinn Freyr Vigfússon kom på andreplass og Allean Poulsen fra Danmark fikk bronsemedaljen.

 

Kilde: Pressemelding fra Norges Kokkemesteres Landsforening. Foto: Tor Haga.

 

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR