Disse utgjør de nye kokkelandslagene

MANAGER: Gunnar Hvarnes er fortsatt manager for de norske kokkelandslagene. Foto: VestVindMedia

– Norske Kokkers Landsforening (NKL) og Norge er utrolig stolte over å være en av få nasjoner som for tiden har tre nasjonale lag med i de største, meste prestisjefylte og betydningsfulle kokkekonkurransene i verden, skriver NKL i en pressemelding.

De norske kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge kokketalenter til å bli vinnere i de store og mest prestisjefylte kokkekonkurransene i verden. Den formidable innsatsen har hatt, og har fortsatt, enorm betydning for oppmerksomheten omkring kokkfaget og det norske kjøkken.

De Norske Kokkelandslagene oppnevnes for inntil 4 år, en periode som inkluderer Culinary World Cup (VM for kokkelandslag i Luxembourg hvert fjerde år) og IKA Culinary Olympics (OL for kokkelandslag i Stuttgart hvert fjerde år).

Gunnar Hvarnes er manager for de norske kokkelandslagene. Disse kokkene utgjør nå kokkelandslaget, kokkelandslaget junior og kokkelandslaget Community Catering:

Kokkelandslaget community catering:

Inger Renathe Østmoe – Kaptein

Tore Stalsberg

Vilde Nistad Strandos

Grethe Rafaelsen

Siriyaporn «Mymint» Rithisirikreg

Anette Myrhagen

Pål Anda

Stine Strand, Quality Maritim Hotel – NY

Kokkelandslaget junior:

Christer Rødseth – Kaptein

Andreas Enger Fjellheim

Håvard Onsøyen

Martine Espeland

Christoffer Greiner Fallet

Trym Karlsen, Vaaghals – Ny

Rohollah Murshakhii, Stock – NY

Nora Krogstad, Code – Ny

Kokkelandslaget senior:

Sebastian Myhre – Kaptein

Eline Sofie Sunde, selvstendig næringsdrivende – NY

Panupong Phengphen

Nils Flatmark, Britannia Hotel – NY

Sindre Hjelmseth, To Rom og Kjøkken – NY

Runar Helgeland – NB Sørensen – NY

Simen Johansen – Vaaghals –NY

Benjamin Granerud

Rohita Kumara – Pastry artist fra Compass Group NY

På vei mot IKA Culinary Olympics

OL for kokkelandslag er neste konkurranse for kokkelandslagene. Denne går av stabelen 2.-7. februar 2024 i Stuttgart. I verdens største og mest prestisjefylte kokkekonkurranse konkurrerer mer enn 1800 kokker fra 67 nasjoner, det serveres mer enn 8000 menyer og arrangementet besøkes av mer enn 100.000 personer.

For å stille best mulig forberedt i Stuttgart 2. februar 2024 samles de norske kokkelandslagene til trening hver 3 uke. På samlingene blir det ca. 28000 timer arbeid med fokus på utvikling, planlegging, forberedelser, repetisjon, perfeksjon og dedikasjon

– De norske kokkelandslagene skal ligge foran den nasjonale og internasjonale utviklingen, skape trender, bidra til innovasjon og fremme det norske kjøkken, heter det i pressemeldingen.

Kilde: NKL

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR