– Norske Kokkers Landsforening (NKL) og Norge er utrolig stolte over å være en av få nasjoner som for tiden har tre nasjonale lag med i de største, meste prestisjefylte og betydningsfulle kokkekonkurransene i verden, skriver NKL i en pressemelding.
De norske kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge kokketalenter til å bli vinnere i de store og mest prestisjefylte kokkekonkurransene i verden. Den formidable innsatsen har hatt, og har fortsatt, enorm betydning for oppmerksomheten omkring kokkfaget og det norske kjøkken.
De Norske Kokkelandslagene oppnevnes for inntil 4 år, en periode som inkluderer Culinary World Cup (VM for kokkelandslag i Luxembourg hvert fjerde år) og IKA Culinary Olympics (OL for kokkelandslag i Stuttgart hvert fjerde år).
Gunnar Hvarnes er manager for de norske kokkelandslagene. Disse kokkene utgjør nå kokkelandslaget, kokkelandslaget junior og kokkelandslaget Community Catering:
Kokkelandslaget community catering:
Inger Renathe Østmoe – Kaptein
Tore Stalsberg
Vilde Nistad Strandos
Grethe Rafaelsen
Siriyaporn «Mymint» Rithisirikreg
Anette Myrhagen
Pål Anda
Stine Strand, Quality Maritim Hotel – NY
Kokkelandslaget junior:
Christer Rødseth – Kaptein
Andreas Enger Fjellheim
Håvard Onsøyen
Martine Espeland
Christoffer Greiner Fallet
Trym Karlsen, Vaaghals – Ny
Rohollah Murshakhii, Stock – NY
Nora Krogstad, Code – Ny
Kokkelandslaget senior:
Sebastian Myhre – Kaptein
Eline Sofie Sunde, selvstendig næringsdrivende – NY
Panupong Phengphen
Nils Flatmark, Britannia Hotel – NY
Sindre Hjelmseth, To Rom og Kjøkken – NY
Runar Helgeland – NB Sørensen – NY
Simen Johansen – Vaaghals –NY
Benjamin Granerud
Rohita Kumara – Pastry artist fra Compass Group NY
På vei mot IKA Culinary Olympics
OL for kokkelandslag er neste konkurranse for kokkelandslagene. Denne går av stabelen 2.-7. februar 2024 i Stuttgart. I verdens største og mest prestisjefylte kokkekonkurranse konkurrerer mer enn 1800 kokker fra 67 nasjoner, det serveres mer enn 8000 menyer og arrangementet besøkes av mer enn 100.000 personer.
For å stille best mulig forberedt i Stuttgart 2. februar 2024 samles de norske kokkelandslagene til trening hver 3 uke. På samlingene blir det ca. 28000 timer arbeid med fokus på utvikling, planlegging, forberedelser, repetisjon, perfeksjon og dedikasjon
– De norske kokkelandslagene skal ligge foran den nasjonale og internasjonale utviklingen, skape trender, bidra til innovasjon og fremme det norske kjøkken, heter det i pressemeldingen.
Kilde: NKL