Festmat fra vann, skog og fjell

Dette er en bok for villmarkingen med sans for matlaging, han eller hun som trives både i naturen og på kjøkkenet. Råvarene er de du kan høste i norsk natur med et tyngdepunkt på vilt og fugl. Boken Festmat inneholder hele 24 gjennomtenkte festmenyer for store og små anledninger, fra barnedåp til gravøl, fra julefrokost til sommerfest på setra. Hvert menyforslag presenteres på et menykort akkompagnert av vakre mat- og naturbilder og dikt eller historier for anledningen. Slik blir boka en krydret og fargerik reise gjennom livet, ei bok det er godt å bla i.

Oppskriftene virker godt gjennomarbeidet og er bokstavelig talt jordnære. De fleste er laget for ti personer, noe som gjør det enkelt til festbruk. Menyene krever tilgang på bær, kjøtt og fisk fra naturen, men har du det, finner du helt sikkert noe du ikke har prøvd før blant disse oppskriftene.

Kirsten Winge og Kåre Vidar Pedersen:
Festmat fra vann, skog og fjell
Foto: Esten Borgos
Tun Forlag 2007
Innbundet, illustrert, 188 sider
Pris: 398,-

Kjøkkenskriveren nr. 6 – 2007

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR