Hvem blir Norgesmester i Community Catering 2018?

HØST: Idunn Nilsen og Camilla Berg Mårtensson hos kantineaktøren De 3 Stuer gikk til topps i NM i Kantine 2017, som årets NM i Community Catering er en videreføring av. Tema for fjorårets konkurranse var "høst". 

Seks lag innen kantine, personalrestauranter og institusjon skal konkurrere i norgesmesterskapet Community Catering 2018.  Hvert lag består av to deltakere med fagbrev enten som kokk, institusjonskokk eller konditor. I tillegg til å lage den beste menyen, skal lagene også ta klimasmarte hensyn.

Tekst: Elisabeth Strøm

Her er finalelagene i tilfeldig rekkefølge:

  • Studentsamskipnaden i Oslo Mat & Drikke: Morten Korsnes og Niklas Trondsen
  • Team bRest, Oslo: Christopher Jarodd og Baldur Kristinsson
  • De 3 stuer As, Oslo: Håkan Torstensson og Tobias Nordin
  • Hegstad & Blakstad, Trondheim: Sara Alukuye Osuma og Panupong Phengphen
  • Compass Group, Oslo: Anita Widerberg og Ljubisa Babic
  • Team Toma, Stavanger: Pål Gøran Anda og Christian Mathiassen

På serveringsbrett

Oppgaven er et uttrekk fra oppgavesettet som gjelder i Culinary World Cup og IKA Culinary Olympics for Community Catering 2020. Lagene skal lage mat til 12 personer og det skal være mulig å plassere hele menyen på serveringsbrett, unntatt desserten. Den totale kostnaden skal ikke overstige 80 kr. per gjest.

I finalen skal det lages:

  • 1 suppe – hovedgarnityr skal være flerbruk av råvarer fra kjøttrett eller fiskerett
  • 1 salat, maks 400 ml pr gjest, 2 dressinger
  • 1 vegetarisk rett
  • 1 kjøttrett og en fiskerett – en av rettene skal serveres fra en «servicestasjon»
  • 1 dessert

Klimasmart mat

I tillegg til gode smaker som skal friste både øyne og gane, skal finalistene dokumentere at de tar klimasmarte hensyn under konkurransen. Det betyr i praksis at finalistene skal bruke Unilever sin CO2-kalkulator for å beregne hvor klimasmart menyen er. Lagene skal også kildesortere alt avfall og svinn i ulike beholdere under konkurransen. En kvalifisert dommer gjør en kvalitativ poengvurdering av kildesorteringen etter serveringen. Lagene må også presentere en plan for gjenbruk/flerbruk av råvarer.

11.-12. september

Konkurransen går av stablen 11.-12. september ved KIT Akademiet på Kalbakken i Oslo. Tre lag konkurrerer hver finaledag. Lagene har fem timer til rådighet på kjøkkenet. Det er Norges Kokkemesteres Landsforening som står som arrangør.

 

 

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR