Findus tar i bruk sunnere olje

Findus skifter ut den omdiskuterte palmeoljen med kortreist skandinavisk rapsolje i sin potetproduksjon. – Dette er mer i tråd med nye nasjonale føringer om økt bruk av sunnere oljer, samt vår policy om et sterkere samfunnsansvar knyttet opp mot helse, miljø og å tilfredsstille markedets etterspørsel, sier Bent Enoksen, markedssjef Storhusholdning i Findus.

 

Dermed vil all pommes frites-produksjon av årets potetavling foregå i et gunstigere og på en mer kortreist måte til glede for både dagligvare- og storhusholdningsmarkedet, heter det i en pressemelding.

Findus er markedsleder på produksjon av pommes frites-produkter for norsk marked med ca. 30.000 tonn rå potet fordelt på 8 potetsorter.

Gunstigere alternativ

Raps er en gammel kulturplante, dyrket i mer enn 4000 år, og beslektet med kål og kålrot. I motsetning til den langreiste palmeoljen inneholder rapsolje mer av de gunstige en- og flerumettete fettsyrene som vi rådes til å spise mer av. Oljen som utvinnes fra frøene, har et innhold på kun 7 % mettet fett samt at den vil være en positiv bidragsyter av naturlig omega-3. Til sammenligning inneholder palmeolje ca. 50 % mettet fett mens solsikkeolje har ca. 10 % mettet fett.

– Derfor vil potetprodukter produsert i rapsolje nå fremstå som et sunnere alternativ for kjøkkenet og gjestene som serveres på storhusholdningsmarkedet, heter det i pressemeldingen.

 Ingen smaksforskjell

På grunn av fettsyresammensetningen i rapsoljen er denne langt mer flytende enn den fastere palmeoljen. Fritering av potetprodukter i rapsolje gir en mer delikat og gyllenbrun farge, smaken er den samme gode og tester kan også tyde på at kjøkkenet får mindre av den typiske ”frityr-lukten” ved fritering i rapsolje, lover Findus.

Findus Storhusholdning vil også tilby to varianter rapsolje for bruk i kjøkkenets frityr i løpet av høsten.

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR