Gastronomisk avtale mellom Norge og Frankrike

Norge er valgt som vertsland til historiens aller første europamesterskap i kokkekunst og har nylig undertegnet en historisk gastronomisk avtale med Bocuse d’Or Europe.

Den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d’Or Europe skal gå av stabelen i kulturhovedstaden Stavanger 1. og 2. juli i år. Norsk laks og norsk lam er valgt som hovedråvarer til konkurransen. Regjeringen satser 1,5 milloner på at arrangementet blir vellykket både for det norske matmiljøet og reiselivet. Fire departementer deltar i satsingen.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen deltok begge på en pressekonferanse der avtalen ble undertegnet, og mener dette samarbeidet åpner nye dører for norsk mat og matkultur. Eyvind Hellstrøm i Bocuse d’Or Europe takket for støtten og mente arrangementet gir oss muligheten til å vise verden at vi har noe å komme med. Han mente Bocuse får fram kokketalenter og har gitt et eliteskikt som drar med seg interessen for kokkekunsten. Mens Norge er kjent ute for fred og fisk, kan lam bli en eksportartikkel om noen år.

− Vi vil gjerne kunne vise fram det samme i Norge som i Frankrike, kokkekunst basert på lokale råvarer, sa Eyvind Hellstrøm.

Bildet:
Fra pressekonferansen der Norge og Frankrike signerte en historisk gastronomisk avtale. F.v. Frankrikes ambassadør Chantal Poiret, landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen, fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og Eyvind Hellstrøm, president i Bocuse d’Or Europe. Foto: Jan Lillehare, Innovasjon Norge

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR