Gyldne måltidsøyeblikk – her er de regionale vinnerne

I Aust-Agder gikk Høvågheimen bo- og aktivitetssenter av med seieren i den nasjonale mat og måltidkonkurransen.

På landsbasis har mer enn 130 kjøkken deltatt i den nasjonale konkurransen «Gyldne måltidsøyeblikk», initiert av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. Akershus toppet listen over flest påmeldte med totalt 21 deltakere, mens Hordaland kom på en sikker andreplass med 15 påmeldte kjøkken.

Finnmark

Porsanger Helsetun i Lakselv gikk av med seieren i Finnmark.

Nord-Trøndelag

Mosvik sjukehjem er best til å tilrettelegge for gode måltidsopplevelser for eldre i Nord-Trøndelag. «Måltidet er planlagt ut fra en helhet der måltidet er hjemmevant og nært, og gjennomføres med respekt for beboerne», heter det i juryens uttalelse.

Sør-Trøndelag

Åfjord helsesenter gikk til topps i konkurransen i Sør-Trøndelag.

Sogn og Fjordane

Solundheimen i Solund gikk av med seieren i Sogn og Fjordane. Juryen la i sin begrunnelse vekt på god smaksopplevelse, servering på fat, hjemmelagete brød og kaker, lokale råvarer og fint samspill mellom beboere og ansatte under måltidene.

Møre og Romsdal

En enstemmig jury kåret Herøy helse- og omsorgssenter til vinner. Juryen trekker fram at middagsmenyene inneholder mye hjemmelaget mat som gjenspeiler sesongene. Maten er også ofte basert på lokale råvarer. Totalinntrykket av stemningen rundt måltidet gjør denne institusjonen til en klar vinner, heter det videre.

Rogaland

Blidensol sjukeheim i Stavanger gikk av med seieren i Rogaland. Mat, måltidsatmosfære og institusjonens oppmerksomhet på nettopp måltidet og spisemiljøet var utslagsgivende for juryen.

Aust-Agder

Høvågheimen bo- og aktivitetssenter lager ifølge juryen Aust-Agders beste institusjonsmat. Høvågheimen har eget kjøkken, og for juryen skilte kjøkkenet seg ut av flere grunner. Blant annet ved den tette kontakten mellom beboerne, gjestene og de som tilbereder maten.

Vest-Agder

Audnedal omsorgssenter gikk til topps i konkurransen i Vest-Agder.

Østfold

I Østfold gikk Fjeldberg sykehjem av med seieren.

Vestfold

Nygård bo- og behandlingssenter i Sandefjord er kåret til Vestfolds beste institusjonskjøkken. Juryen la vekt på at Nygård har kommet langt i arbeidet med å se samlet på mat, ernæring og måltidsmiljø, het det i juryens begrunnelse.

Akershus

Døli pleie- og omsorgssenter i Nittedal er best på institusjonsmat i Akershus. Juryen lot seg sjarmere av den rolige, kunnskapsrike og målrettede kjøkkenledelsen på Døli.

Nordland

I Nordland var det Alstadhaug sykehjem som gikk av med sieren.

Oslo

Jødisk Bo- og seniorsenter gikk av med seieren i Oslo. Kjøkkenstaben her har fartstid over 25 år og de har sterk eierskapsfølelse til stedet. Kvaliteten på maten skilte seg positivt ut i forhold de andre nominerte kandidatene, het det i juryens begrunnelse.

Telemark

Vinje sjukeheim er best på mat og måltider i Telemark.

Buskerud

Flesbergtunet Bo- og servicesenter. Juryen utnevnte vinneren med bakgrunn i matens smak, konsistens, samt bruk og behandling av råvarer. På Flesbergtunet lages det meste av maten fra bunnen av.

Hedmark

– Dere har et suverent kjøkken med høy kompetanse og dedikerte ansatte. På Løten henger teori og praksis sammen. Dere presenterer noe som er hjertevarm og ekte. På Løten Helsetun får beboerne gyldne måltidsøyeblikk hver dag, sa juryleder Anne Kathrine Fossum i forbindelse med tildelingen.

Oppland

Hjemmelaget mat laget av lokale råvarer, innbydende servert i hyggelige omgivelser. Dette slo positivt ut for Skjåkheimen, som ble Opplands vinner i konkurransen.

 

Hordaland
Den regionale vinneren i Hordaland er Slettebakken menighets eldresenter.
Troms
Best  på mat og måltider for eldre i Troms er Skjervøy sykestue og sykehjem.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR