Hvem fortjener Matkulturprisen 2010?

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 setter i år spesielt søkelys på kandidater som har satt tydelige matkulturelle spor i by eller bygd og/eller med entusiasme har kjempet for hjemlige mattradisjoner og de gode norske råvarer.

Prisen deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. Prisen består av et reisestipend på kr. 30.000 kroner, samt et diplom. Utmerkelsen er opprettet av Faglig Matråd, kompetanseforum for kommunikasjon av mat og matkultur innen opplysning, næringsliv og media.

Kandidater til prisen kan arbeide innen undervisning, informasjon, råvareproduksjon, produktutvikling, industri, storhusholdning, media, reiseliv, handel og forskning. I 2009 mottok kjøkkensjef Gunnar Kvamme ved St. Olavs Hospital prisen. Året før gikk den til matjournalist Tove Diesen. I 2007 var det osteprodusenten Pascale Baudonnel som fikk utmerkelsen.

Kandidatene vurderes av en fagjury på fire personer. Juryen ber om forslag til hvem som kan bli årets prisvinner. Fristen for innsendelse av kandidater med tydelig begrunnelse er fredag 30. april kl. 24.00. De sendes til:

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

v/Aase Strømstad

Hafrsfjords gate 3

0273 Oslo

eller på e-post til: aase.stromstad@c2i.net

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR