Jakter på Årets matfunn

Smak-messen og Innovasjon Norge har startet jakten på Årets matfunn 2014. Kanskje bedriften eller arbeidsplassen din allerede har en kandidat klar? I så fall bør du vise din interesse og få sjansen til å eksponere det nye produktet på Smak 2014 i februar – og vinne 50.000 kroner.

 

Formålet med konkurransen er å vise fram det ypperste av norsk mat og drikke, og skape mer oppmerksomhet om norske råvarer, sier spesialrådgiver Arne Rød i Innovasjon Norge, som samarbeider med Smak 2014 om «Årets matfunn».

Det autentiske norske er trendy
Innovasjon er den røde tråden gjennom Smak 2014, Norges største fagmesse innenfor mat- og drikke som går av stabelen på Norges Varemesse, Lillestrøm, første uka i februar neste år.

– Norsk mat og drikke er i vinden som aldri før – det er trendy med det autentisk norske. Vi har da også råvarer i verdensklasse her i landet, forteller prosjektleder for Smak 2014 Torill Engelberg.

Innovasjon Norge bidrar til nyskapning i næringslivet og utvikling i distriktene ved å hjelpe frem konkurransedyktige norske bedrifter. Norges Varemesse, som står bak Smak 2014, er en stiftelse med oppgave å fremme norsk næringsliv.

Påskjønner nyskapingsarbeid

– Sammen ønsker vi å kåre Norges mest innovative mat- og drikkeprodukt. Årets matfunn skal stimulere til nytenkning og fremtidsrettet markedsorientering. Innovasjon Norge ønsker at denne prisen skal stimulere denne utviklingen og være en tydelig påskjønnelse til nyskapingsarbeid, fremholder Arne Rød.

5 nominerte produkter stilles ut på Smak 2014

Fem produkter nomineres og vil bli stilt ut i området Mat & drikke på Smak 2014, sier Rød, og lister opp konkurransekriteriene: Et produkt med norsk hovedråvare, produktet kan være foredlet eller råvaren selv, lanseringstidspunkt fra og med mars 2011 (etter Smak 2011), bærekraftig produksjon, bør ha potensial til å nå bredt ut.

Fagjuryen vil legge vekt på: Produktets smak, aroma og konsistens, emballering og design og at produktet har en historie å fortelle

– Oppnådde salgsresultater og referanser vil styrke kandidaturet, understreker Arne Rød i en pressemelding.

Bedriften melder selv på sitt produkt. Konkurransebidrag med foto av produktet og emballasjen sendes Smak 2014 og kan leses om på deres nettsider www.messe.no/smak. Frist for innsending av bidrag er 1. desember 2013.

Vinneren av Årets matfunn kåres på Smaks bransjefest 6. februar 2014 og mottar en premien på kr 50 000 fra Innovasjon Norge.

BILDETEKST

Norsk mat og drikke er i vinden som aldri før, sier Torill Engelberg, Smak 2014.

 

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR