Jakter på Årets Matgledebedrift 2012

Ørjan Johannessen, TINE og Norges Kokkemestres Landsforening står klare for å finkjemme Norge etter den mest matglade storhusholdningsbedriften i 2012.

Nok en gang arrangeres Årets Matgledebedrift i samarbeid mellom TINE og NKL. I år er det Norges Bocuse d`Or-deltager Ørjan Johannessen som skal være juryformann og reise rundt på besøk til alle finalistene.

 – Det finnes utrolig mye talent blant norske storhusholdningskokker, og det er hyggelig å være med å inspirere og løfte dem frem gjennom Årets Matgledebedrift, sier Johannessen.

Som Bocuse d`Or- deltager vet stjernekokken hva slags effekt en stor konkurranse har på lagfølelsen og kreativiteten.

– Som juryformann vil jeg legge vekt på deltagernes forståelse for råvarer og gode smakskombinasjoner. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Johannessen i en pressemelding.

Kreativitet og matglede i sentrum

Jurymedlem og president i Norges Kokkemesteres Landsforening Kristine H. Hartviksen gleder seg til å se alt det flotte og kreative som blir gjort ute på norske serveringssteder.

– Det er helt fantastisk og det varmer virkelig et kokkehjerte. Årets Matgledebedrift er en konkurranse som gir kokker over hele landet en piff til å yte det lille ekstra. Vi kommer til å legge vekt på kreativitet, nytenkning, samhold og matglede, sier hun.

Reise til Bocuse d’Or i førstepremie

Førstepremien i Årets Matgledebedrift 2012 er en matfaglig reise til verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d`Or i Lyon, et helårsabonnement på Kjøkkensjefen og en flott statuett.

– Vi tror dette kan bli en inspirerende opplevelse for vinneren av Årets Matgledebedrift 2012, som vil bidra til å løfte kreativiteten og matgleden enda ett hakk, sier Brita Unnerud, senior prosjektleder i TINE Salg Storhusholdning.

Andre- og tredjepremien er en matfaglig reise i Norge, i tillegg vanker det flotte premier til vinnerne av delkonkurransene.

Om Årets Matgledebedrift:
Årets Matgledebedrift er en landsomfattende konkurranse med mål å skape gode og sunne matopplevelser, og er en feiring av matkultur, bordets gleder og menneskene som skaper matglede utenom det vanlige. Årets Matgledebedrift arrangeres av TINE Salg Storhusholdning i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).
Konkurransen er en søken etter de mest inspirerende, motiverende og matglade bedriftene i Norge. Hensikten med prisen er å få frem hverdagsheltene som bidrar til å spre matglede til det norske folk.

Vinneren av Årets Matgledebedrift 2012 kåres ut fra evnen til å skape kreativitet med TINEs produkter ut fra målsettingen om gode og sunne matopplevelser. Vinnerne utpekes av en fagjury bestående av Norges Bocuse d’Or-deltaker Ørjan Johannessen, matfaglig ansvarlig i TINE Salg Storhusholdning, Pål Jetmundsen, samt representanter fra de lokale Kokkemesterlaugene og Norges Kokkemesteres Landsforening. For mer informasjon, se http://www.tinepamenyen.no/aretsmatglede.

 

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR