Knivskarp kamp om NM-gull

Høy temperatur og tøff konkurranse preget Norgesmesterskapet i kjøttfag. Åshild Bruskeland (19) fra Kristiansand tronet til slutt øverst på pallen.

Det var tett mellom godbitene da Norgesmesterskapet i kjøttfag ble arrangert under matfestivalen Matstreif i Oslo i midten av september. Etter tre intense konkurransetimer kunne sørlandsjenta Åshild Bruskeland endelig smykke seg med den høythengende tittelen Norgesmester. Det var landbruks- og matminister Lars Peder Brekk som overrakte pokalen fra scenen på Rådhusplassen i Oslo.

– Dette mesterskapet løfter frem særdeles dyktige fagfolk. Her har vi unge fagpersoner som bidrar til å løfte de norske råvarene, og det er positivt, sier Brekk i en pressemelding fra NHO.

Imponerte med ølpølserull

Høyt tempo og knivskarp konkurranse gjorde kjøtt-NM til et hett mesterskap for de åtte finalistene, og det var en fornøyd og sliten vinner som kunne slippe jubelen løs.

– Nå blir det fest, jubler gullvinneren som til daglig jobber på Ica Maxi Lund.

Dette er andre året Bruskeland deltar i NM. Gullvinneren disket opp med blant annet kokosrull, cheddarbiff og ølpølserull – noe som falt i smak hos dommerpanelet.

Tett i toppen

Dette var 14. gang NM i kjøttfag arrangeres, og konkurransen har aldri vært tøffere. Bruskeland konkurrerte mot syv andre lærlinger, og det var få poeng som skilte finalistene som havnet på seierspallen. Vestfoldjentene Tonje F. Krystad fra Sem og Inger Granhaugen fra Stokke stakk av med sølv- og bronse-medaljen.

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, sier det kun er detaljer som skiller deltakerne i teten.

– Dette er noe av det bedre jeg har opplevd, det er jaggu høy kvalitet, sier hoveddommeren. Teigen berømmer gullvinner Bruskeland for en flott presentasjon og gode produkter.

NM hever nivået

Ifølge arrangør Espen Lynghaug i NHO Mat og Bio bidrar denne ferdighetskonkurransen til å heve nivået i bransjen.

– NM har blitt et utstillingsvindu for kjøttbransjen, og det høye nivået kommer forbrukerne til gode. Vi ser en tydelig tendens til at det jevnt over er mye bedre varer i ferskvarediskene i dag enn for bare få år siden. I takt med at kunnskapsnivået blant de ansatte øker finner forbrukerne mye bedre utvalg og måltidsløsninger, mener Lynghaug.

BILDETEKST

GULLVINNER: Åshild Bruskeland fra Kristiansand jobbet hardt og konsentrert i tre timer før hun endelig kunne glede seg over førsteplassen i årets NM i kjøttfag. Foto: Maren Bækkelund Ellingsen/Pressenytt

 

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR