Kokebokens dag og Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010

3. juni – 4. juni arrangeres Kokebokens dag 2010 på Hamar. Årets arrangement starter torsdag 3. juni med et matfaglig seminar og dagen avsluttes med utdeling av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 i Hamardomen på Domkirkeodden.

Årets fagseminar har med seg aktører og miljøer med fokus på spenstige satsninger hvor kompetanse og kunnskap om godt mathåndverk og gode råvarer har stor betydning.

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 har valgt tematikken ildsjeler i nærmiljøet med fokus på hvem som har vært med å sette tydelige matkulturelle spor i by eller bygd, samt som med entusiasme har kjempet for hjemlige mattradisjoner og de gode norske råvarene. Det er nominert 45 matfaglig sterke og engasjerte personligheter til årets pris. De kommer fra hele landet. Årets jury består av Olav Ullern ( Landbruks- og matdepartementet ), Tove Diesen ( Matjournalist og kokebokforfatter ), Sigrunn Hernes ( Universitet i Agder ) og Liv Gregersen Kongsten ( Faglig Matråd ).

På fredag 4. juni inviterer Simenstad gard, Bryhni Søndre og fiskeforretningen Knutstad & Holen AS til matkulturelle historier og opplevelser. Her gis du muligheten til å få bedre kjennskap til bakerovnens muligheter utover bakst, lære deg å tilberede godt kjøtt i kokegroper og bli bedre kjent med Norges beste fiskeforretning.

Les mer om Kokebokens dag og Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 på http://aakergaard.no/kokebokens-dag. Ytterligere informasjon om arrangementene får du ved å ta kontakt med Ole Christian Tilset i Hedmark Kunnskapspark på telefon 952 05 421 eller på E-post ole.christian.tilset@k-h.no.

Program for dagen:Kokebokens dag 2010 – Program fagseminar.pdf

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR