Krumkaker er julefavoritt

Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn synes det er en koselig tradisjon å bake julekaker i førjulstiden. Foto: brodogkorn.no

Krumkakene har kjempet seg tilbake på toppen av listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.

Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Opinion, på vegne av MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. At krumkaker er den mest populære julekaken stemmer godt med at tradisjonsmat er viktigere i år. Krumkaker er den eldste julekaken vi kjenner til, og er en kake som er populær i hele landet. Krumkaker lå som nummer tre på listen for to år siden, som nummer to i fjor og på toppen i år.

Krumkaker med pisket krem og bær. Foto: brodogkorn.no

– På årets liste er det bare krumkaker, pepperkaker (sirupsnipper) og smultringer som tradisjonelt har vært regnet som de 7 slagene til jul. Kransekake har riktignok lange tradisjoner som festkake på norske kakebord. Brune pinner og Sarah Bernhardt har kommet på listen de senere årene, og havreflan for første gang i år. Noe av årsaken kan være at de er enklere å lage og at de blir spist opp, forteller Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Folkets julekakefavoritter

På spørsmål om hva som er din favoritt blant julekakene, fordelte svarene seg slik:

  1. Krumkaker 13%
  2. Kransekake 11%
  3. Brune pinner 9%
  4. Pepperkaker 9%
  5. Sarah Bernhardt 7%
  6. Smultringer 7%
  7. Havreflan 5%

Torunn Nordbøs oppskrift på krumkaker: https://brodogkorn.no/oppskrift/krumkaker/

Baker helst selv

Selv om vi i dag kan kjøpe ferdige julekaker i alle dagligvarebutikker og bakerier, er det mange som koser seg med baking i førjulstiden. Den julekaken flest baker selv er pepperkaker, men det er like mange som velger å kjøpe pepperkakene ferdig. Også krumkakejernet går varmt på mange kjøkken i disse tider. Disse kakene lager vi gjerne selv, eller får fra venner eller familie, viser undersøkelsen.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

 

 

 

 

 

 

 

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR