Lærlinger inviteres til kokkekamp

Kost- og ernæringsforbundet, avdeling Hedmark og Oppland, inviterer lærlinger i institusjonskokkfaget og alle Vg2-elever ved Restaurant og matfag til konkurranse. Konkurransen skjer i forbindelse med Østlandske Storhusholdningsmesse på Hamar 14.-15. oktober.

 

Kost- og Ernæringsforbundet deltar på messen med konkurranse og stand, og ønsker alle lærlinger med godkjent lærekontrakt, eller Vg2 elev (skoleåret 2009 – 2010) i Restaurant- og matfag, velkommen til å delta i konkurransen. Lærlinger som går opp til fagprøve i løpet av sommeren (juni – august), er også velkommen til å delta. Du kan delta alene, eller sammen med en annen lærling/elev. Det bestemmer du selv!

Årets konkurransetema: Lokale råvarer fra Hedmark og Oppland

Her får du mulighet til å bruke din fagkompetanse og kreativitet! Let deg fram til aktuelle råvarer. Menyen skal egne seg for produksjon og servering i institusjon. Komponer råvarene til en 2 retters middagsmeny til 10 personer, bestående av enten: Forrett og hovedrett eller hovedrett og dessert.

Konkurranseregler

Komponer en 2 retters middagsmeny.

Send inn bilde av rettene, sammen med oppskriftene, fremgangsmåte og råvareliste.

Ovenstående sendes uten navn eller navn på bedrift påført. Skriv navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, og eventuelt navn på bedrift, på eget ark. Legg dette for seg selv i samme konvolutt som det andre.

Konkurransen gjennomføres på 4 timer. 4 porsjoner skal anrettes på tallerken, og 6 porsjoner anrettes på fat. Det legges vekt på en appetittvekkende presentasjon.

Deltakerne bringer selv med til konkurransen det som trengs av utstyr, slik som kjeler, gryter og panner, kniver, skjærefjøler, boller, og ellers det du mener å ha behov for. Liste over tilgjengelig utstyr på konkurransestedet, slik som kombidamper, komfyr, kjøl, frys og type porselen, vil bli sendt ut senere.

En fagjury vil velge ut aktuelle deltakere til finalen. Du får beskjed om du er tatt ut eller ikke den 25. september.

Alle finalister vil bli premiert!

Påmelding og oppskrifter med bilder sendes innen 20. september til:

Geir-Kristian Øvrevik, Stangkjølvegen 5, 2423 ØSTBY

E-post: gkoe@online.no, eller på telefon:

62 45 17 86 privat, 990 47 398 mobil, 62 44 82 01 jobb.

Ta kontakt og meld din interesse! Ta også kontakt hvis det er noe du lurer på eller ønsker flere opplysninger om!

For mer informasjon om Østlandske storhusholdning, se gjerne: www.storhushold.no

 

 

 

 

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR