Matkulturpris til Gunnar Kvamme

Gunnar Kvamme, avdelingssjef for Mat og Cafe ved St. Olavs Hospital i Trondheim ble 5. juni tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2009. Han får prisen for sitt ukuelige arbeid for god institusjonsmat med kvalitet.

Juryleder Tove Diesen trakk fram Kvammes sterke engasjement for mat og helse, hans ukuelige entusiasme, pågangsmot og samarbeidsvilje i en tid med store omstillinger. Juryen legger også vekt på vinnerens bruk av økologiske råvarer og kvalitetsstyring, hans store innsats for å bevare sykehuset kjøkken som en del av sykehusets drift.

 

Gunnar Kvamme mottok tidligere i år Matomsorgsprisen 2009, en pris som Kost- og ernæringsforbundet og Horeca står bak. 

 

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris, som består av et reisestipend på kr. 30.000 kroner, ble delt ut i forbindelse med Kokebokens dag på Åker gård på Hamar.

Det var Faglig Matråd som etablerte Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris i 1994.

Matkulturprisen knyttes opp mot Kokebokens dag på Åker gård i 2009 og prisen går til en person som utmerker seg innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. Årets pris ønsket å sette søkelyset på kandidater som har hatt fokus på tematikken mat og helse.

  

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR