Matomsorgsprisen 2006 til Albert Brouwer

Den 16. februar 2006 ble Matomsorgsprisen delt ut for aller første gang. Vinner ble Albert Brouwer, kjøkkenleder i Sunndal kommune.

Juryens begrunnelse er gitt i kortversjon på diplomet som Brouwer mottok:
Matomsorgsprisen 2006 går til Albert Brouwer for kombinasjonen konkurransedyktig drift, fornøyde kunder og et arbeidsmiljø preget av faglig utvikling, humør og fellesskapsfølelse. Under Brouwers ledelse har kjøkkenet hevet den kulinariske standarden på maten og vunnet NM i institusjonskokkfaget fire ganger.

Juryens leder Terje Størkersen ga en mer omfattende begrunnelse ved utdelingen på 4 Messer. Der heter det avslutningsvis:

Juryen vil med tildelingen av Matomsorgsprisen til Albert Brouwer vise at god matomsorg kan være resultat av en engasjert og inspirerende leder som har et våkent øye på fagets utvikling. Han anvender ny kunnskap innovativt i hverdagen, til beste for de som spiser maten, de ansatte og kommuneøkonomien. Han har satt institusjonskjøkkenet på Sunndal Helsetun ettertrykkelig på kartet og er et godt forbilde for sine kolleger.
Unikt samarbeid
Det er et helt nytt og unikt samarbeid bak den nye Matomsorgsprisen. Prisen er satt opp og eies av bladet Horeca og Norsk Forening for Ernæring og Dietetikk sammen. Formålet med Matomsorgsprisen er «å understøtte og motivere aktører i norsk matomsorg som bidrar til innovasjon og kvalitetsheving til hele fagets og bransjens beste.»

Intensjonen fra de to eiernes side er at prisen skal deles ut årlig. Denne gangen var det 4 Messer som var anledningen. Neste år er planen å lage et eget arrangement der matomsorg er gjennomgangstema for en seminardag. Prisutdelingen vil da bli en naturlig avslutning på det som på planleggingsstadiet heter Matomsorgsdagen. Redaktør Odd Vanebo i Horeca og NFEDs leder Britt Sørø er entusiastiske i forhold til det nye samarbeidet. Begge håper Matomsorgsprisen skal virke stimulerende og gi innovasjon i bransjen.

Selve prisen består av et spesialdesignet diplom og et kunstverk gitt av Horeca og et stipend på 30.000 kroner. NFED har bidratt med 15.000, og Culina, Metos og Mørefisk har i år bidratt med 5.000 hver. Prisens eiere ønsker å rette en takk til leverandørene for positiv innstilling og økonomiske bidrag.

Kjøkkenskriveren nr. 2-06

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR