Med hjerte for norsk mat og matkultur

Jørn Lie, restauratør og eier av Gamle Raadhus restaurant i Oslo er blitt tildelt Bondelagets kokkestipend 2010. – Det er flott at en Oslobasert, kjent kokk viser en ekte interesse for lokal mat og mattradisjoner, sa juryleder Nils T. Bjørke under utdelingen av stipendet.

Det er sjette gang Norges Bondelag deler ut sitt kokkestipend. Nå er Lie i selskap med kjente navn som Ingvild Bøge, Harald Berger, Charlotte Omsted Mohn, Hanne Frosta, Mikael Forselius og Inge Johnsen. Bondelagsleder Nils T. Bjørke har selv ledet juryen som også har hatt representanter for kokkene selv, Rica-kjeden og Coop, Norge.

Målet med Bondelagets kokkestipend er å synliggjøre de unike råvarene norske bønder produserer, skape bedre kontakt mellom kokk og bonde og stimulere til økt bruk av nye og tradisjonelle råvarer. Stipendet skal brukes i nært samarbeid med bonden – for å forsterke og utvikle den norske matkulturen blant annet gjennom ny bruk av norske råvarer, skriver Norges Bondelag på sine nettsider.

Jørn Lie vil bruke stipendet på å sette fokus på Norsk Rødt Fe som kjøttråvare, og bidra til å løfte status for denne råvaren. – I vår kulturarv er maten en viktig del. Våre mattradisjoner er påvirket av vår historie, vårt klima og naturgitte produksjonsmetoder og er med på å gjøre oss norske, sa Lie under overrekkelsen.

Les mer på www. bondelaget.no

Foto: Jørn Lie ved grytene. Fotograf: Mats Olsen.

 

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR