Nedtelling til kokke-OL

De norske kokkelandslagene har i mer enn 25.000 timer forberedt seg til IKA Culinary Olympics som går av stabelen 2.-7. februar i Stuttgart, Tyskland. Nå begynner lagene å bli klare.

-Alle utøverne er stolte og ydmyke over å få representere Norge og Norske Kokkers Landsforening (NKL) i verdens eldste, største og mest mangfoldige kokkekonkurranse i verden, heter det fra NKL.

Konkurransens overordnete mål er denne gangen flyttet fra støpt og formgitt mat til mer håndverksmessig utførelse av kokkeyrket. Norge har valgt en overordnet tematikk, bygget på ordene håndverk, kunst og lidenskap.

Konkurrerer i alle kategorier

Norge er blant veldig få nasjoner, og eneste nordiske land, som stiller med landslag i alle kategoriene. Til Stuttgart reiser både de norske kokkelandslagene senior- og junior og community catering.

(teksten fortsetter under bildet)

TIL STUTTGART: De norske kokkelandslagene. Foto: NKL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokkelandslaget community catering (personalrestaurant, kantine, institusjon eller catering) består av 7 medlemmer; Kaptein Inger Renate Østmo, Compass Group, Grethe W. Rafaelsen, UNN, Pål Anda, SUS, Tore Stalsberg, Level Mathuset, Vilde Nistad Strandos, Mat So Klart, Anette Myrhagen, Soria Moria Hotel og Stine Strand, Quality Hotell Maritim, Haugesund.

Det norske laget skal i ilden 3. februar. Totalt skal 22 lag i kategorien community catering team/military team fra 20 land konkurrere. Hvert lag består av 4 kokker og 2 medhjelpere. I løpet av 5,5 timer skal de lage en treretters meny for 120 personer.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR