NHO Reiseliv – aktivt vertskap for Smak 2014

Matens posisjon i reiselivet, utfordringene for fremtidens matvareprodusenter og rekruttering til kokk- og servitøryrket står på NHO Reiselivs agenda i forbindelse med Smak 2014 i februar.

 

NHO Reiseliv er sammen med Bransjeforeningen for storkjøkkenleverandører i Norge og Norges Varemesse partner og vertskap for messen. Denne gang er tema «Innovasjon – fokus i alle ledd».

På messens andre dag skal NHO Reiselivs administrerende direktør Kristin Krohn Devold holde innlegg om matens betydning og posisjon i reiselivet.

-Norsk mat med gode norske råvarer er en sentral del av det norske reiselivsproduktet. Reiselivet er mulighetenes bransje, og Smak 2014 vil bidra til å heve kvaliteten og oppmerksomheten rundt matens og personellets viktige rolle i reiselivet, sier Krohn Devold i en pressemelding.

På lag med fremtidens matvareprodusenter

Et viktig tema under Smak 2014 er hvilke krav Horeca-markedet vil stille i fremtiden. NHO Reiselivs egen innkjøpsavdeling jobber aktivt for at norske matvareprodusenter skal møte fremtidens krav.

I forbindelse med Smak 2014 vil innkjøpsdirektør Morten Karlsen holde et innlegg om hvilke forventninger NHO Reiseliv har til sine samarbeidende leverandører i fremtiden.

-Verdens befolkning vokser i en enorm hastighet, og vi vil snart trenge en ekstra jordklode for å imøtekomme fremtidens behov for matvarer. Samtidig øker matsvinnet i vestlige land. Det er viktig at norske produsenter og den norske serveringsnæringen forholder seg til disse fremtidige utfordringene, sier Karlsen.

Trygg arbeidsplass i fremtiden

På messen i 2011 kom det rundt 1.100 yrkesskoleelever som var invitert.

Rekruttering til kokk- og servitøryrket er et viktig punkt på programmet også under Smak 2014, heter det fra NHO Reiseliv.

På avslutningsdagen arrangeres «Young @ Smak», som samler kjente navn i bransjen. Den talentfulle kokken Mads Ueland fra Statholdergaarden, som i fjor vant bronsje i World Skills, kommer for å fortelle hvorfor han har valgt reiselivsnæringen. Det samme gjør administrerende direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen, som blant annet drifter den kjente Ekebergrestauranten i Oslo. Det blir også debatt om hvordan næringen skal lykkes med kompetanse, rekruttering og fremtidig utvikling.

-Reiselivsnæringen ser optimistisk på fremtiden og forventer økt behov for kvalifisert arbeidskraft. Vi trenger både dyktige unge kokker og servitører, og reiselivet vil kunne sikre trygge arbeidsplasser for mange norske ungdommer i fremtiden, sier Krohn Devold.

Les hele pressemeldingen her: http://www.nhoreiseliv.no/2014/01/07/nho-reiseliv-satser-tungt-pa-smak-2014/

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR