NM-gull til Bøe Dalelv

Øyvind Bøe Dalelv er vinneren av NM i kokkekunst 2016. Foto: Fredrik Ringe


Øyvind Bøe Dalelv er vinneren av  NM i kokkekunst 2016, og kan dermed kalle seg Norges beste kokk.

Den tidligere landslagskokken fra Bodø jobber til daglig på Statholdergaarden i Oslo. I konkurransen hadde han med seg commis Runa Kvendseth. Gullmedalje og kongepokal ble utdelt på en bankett på Scandic Nideleven i Trondheim torsdag 15. september.

– Øyvind Bøe Dalelv var suverent best og leverte spennende og gode smaker, kunne vise til utsøkt teknikk og ferdigheter på kjøkken, uttaler juryen i en pressemelding.

Andreplass gikk til Marius Dragstad Kjeldsrud som til daglig jobber på Søllerød Kro i Danmark. Tredjeplass gikk til Lene Rabben Kjødesom ved Brasserie Blanche.

Juryen i NM i kokkekunst 2016 besto av hoveddommer Per Mandrup, WACS Culinary/Danmark. Smaksdommere var Espen Aunaas fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug, Kristine Øvrebø fra Bergen Kokkenes Mesterlaug og Jørn Lie fra Kokkenes Mesterlaug Oslo. Plassdommer var Anne Dorthe Magnus Ask fra Kokkenes Mesterlaug Rogaland.

Menyen

unspecified

Dovrebrie – potet og gulrot fra Frosta

  • Sprøstekt potetlefser med brie fra Dovre
  • Gressløkemulsjon, syltet gulrot og ristede hasselnøtter
  • Sherrygastrique

 

 

 

Svin Innherred

  • Grillet svinecarré og pølse med ramsløk
  • Sortpepperglasert ytrefilet med sprø svor
  • Brunet blomkålkrem med savoykål og grønnkål
  • Røbete fylt med skorsonnerot
  • Syrlig løk med eple
  • Svinesjyunspecified-2unspecified-3Mørk sjokolade – bringebær og jordbær
  • Valrhona sjokoladeganache
  • Bringebær fylt med bringebærgelé
  • Sjokolade «jord» og sitronverbena sponge cake
  • Iskalde jordbærperler

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR