NM i maskinoppvask 2023

Fra NM i maskinoppvask i 2020.

NM i maskinoppvask arrangeres for syvende gang på Fagmessen Østlandske Storhusholdning i Vikingskipet på Hamar 18.- 19. oktober. Nå etterlyser arrangøren mange påmeldte deltakere.

NM i maskinoppvask er en konkurranse for alle som jobber i et storhusholdningskjøkken. Det være seg institusjon, kantine, hotell, cafe eller alle andre steder det er en oppvaskmaskin beregnet på storhusholdningsdrift. Det er ingen bestemte opptakskrav i konkurransen, men erfaringen er at de deltakere som selv melder seg på er de som er mest motivert for å delta i konkurransen. Storkjøkkenleverandørene i NHO Service og Handel (tidligere BFSN) har gjennom flere år bygget opp konkurransen NM i Maskinoppvask, som tidligere har vært arrangert på SMAK-messene på Lillestrøm.

-Vår motivasjon for å arrangere denne konkurransen har helt siden start vært å løfte frem en oppgave og en yrkesgruppe som ofte ikke blir nevnt, sier Joe Harald Strand, fagsjef for Storkjøkkenleverandørene i NHO Service og Handel.

Joe Harald Strand, fagsjef for storkjøkkenleverandørene i NHO Service og Handel.

Riktig opplæring, effektiv og riktig bruk av maskinene er viktig for å oppnå et godt resultat og god hygiene på storkjøkkenet. Vi håper at deltakere fra begge sider av Mjøsa og resten av landet vil melde seg på til NM, oppfordrer Strand.

Litt om konkurransen

Selve konkurransen er organisert i heat med to og to deltakere, hvor det vaskes opp på to helt identiske vaskelinjer i 20 minutter. Fire dommere bedømmer innsatsen til hver deltaker etter 12 bestemte dommerkriterier, som deltakerne får tilsendt før selve konkurransen. Hoveddommer er som alle tidligere år Mona Lundby.

Den 18. oktober arrangeres kvalifiseringsheat for de 14 deltakerne som blir tatt ut til konkurransen. De 6 deltakerne med høyest poeng etter konkurransen den 18. oktober går videre til semifinaler den 19. oktober. I semifinalene blir 6 deltakere til 4 som konkurrerer om 1. til 4. plass. Det er den sammenlagte poengsum etter gjennomføringen av alle heat, som blir avgjørende i finalen. Første plass og norgesmester, får en pengepremie på kroner 10.000,- andreplass får kroner 5.000,- og tredjeplass får kroner 3.000,- i premie.

Vil du selv delta eller kjenner du noen som ønsker å melde seg på til NM, kan du sende en e-post til joe.harald.strand@nhosh.no  eller Registrere deg som deltager her

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR