Nordisk toppmøte krydrer kulinarisk kappestrid

Fem nordiske land signerte avtalen om å arrangere kokkekampen «Nordic Chefs team Challenge» på SMAK 2017. Fra venstre: Bjørn Bragi Bragason - Island, Conny Andersson – Sverige, Dennis Rafn – Danmark, Kristine Hartviksen – Norge, Markku Ojala – Finland, Elisabeth Bryne – Norge, Torill Engelberg – SMAK/Norges Varemesse, Sven Magnus Gjønvik - Norge, Uffe Nilsen – Danmark og Magdalena Lilja – Sverige.

Det blir flere konkurransehøydepunkter på Smak 2017. 7. februar går NM i institusjonskokkfaget – lag av stabelen. Dagen etter kan publikum oppleve «Nordic Chefs team Challenge», hvor landslagskokker fra de nordiske landene skal i kokkekamp.

I «Nordic Chefs team Challenge» vil tre landslagskokker fra hvert av de fem nordiske landene konkurrere om en prestisjefylt seier med bruk av nordiske råvarer som utgangspunkt.

– Dette er en konkurranse det er knyttet mye prestisje til, og som også gir en mulighet for heder og ære for de som ikke nådde helt til topps under OL i Erfurt, sier president Elisabeth Bryne i Norges Kokkemesteres Landsforening i en pressemelding.

Det er høyt nivå på kokkene i de nordiske landslagene. Vi snakker rett og slett om noen av verdens beste kokker. Historisk sett har de nordiske landene hevdet seg godt i OL. «Nordic Chefs team Challenge» gir fin mulighet til en revansjedyst lagene imellom i forhold til OL-resultatene, fremhever kokkepresidenten.

– Samtlige landsforeninger er med på samarbeidsavtalen med Smak 2017 som gjør det mulig å arrangere denne konkurransen på Lillestrøm under messen. I tillegg til å stille med tre landslagsdeltakere, stiller også hvert land med en WACS-sertifisert dommer, forteller Elisabeth Bryne.

Godt samspill

Torill Engelberg, prosjektleder for SMAK 2017 kan love at konkurransefasilitetene blir de beste.

– Gjennom vårt samarbeid med Electrolux professional, vil vi ha konkurransekjøkken av internasjonal klasse. For øvrig hadde jeg gleden av å overvære den nordiske konkurransen på den danske messen FoodExpo nylig. Det er en fornøyelse å se hvordan både samspill og samarbeid fungerer på nordisk nivå. Dette blir både et spennende og underholdende innslag, og vi gleder oss stort til å ønske både deltakere og dommere i «Nordic Chefs team Challenge» velkommen, sier Engelberg.

Fakta om Smak 2017

SMAK 2017 er Nordens største fagmesse for besøkende fra hotell, restaurant, café og catering, institusjon og kantine, uteliv, convenience, bakeri og konditori. Messen arrangeres 7. – 10. februar 2017 på Norges Varemesse. Konkurransen «Nordic Chefs team Challenge» vil arrangeres på SMAK onsdag 8. februar 2017. Dagen før, altså tirsdag 7. februar arrangeres NM for institusjonskokkfaget – lag.

 

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR