Norsk julemat

Damm kommer med en ny bok om norske juletradisjoner, som forhåpentligvis er ute i begynnelsen av desember. Norsk Julemat inngår i serien Levende Norske Tradisjoner. Aase Strømstad, superveteran blant norske matskribenter og kokebokforfattere har fått oppdraget, som da burde være i trygge hender. Kari-Bjørg Vold Halvorsen ved Norsk Folkemuseum har skrevet en innledning om mangfoldet av julemattradisjoner som har eksistert i Norge: Fra det gamle bondesamfunnets og borgerskapets matskikker – med lokale varianter, til vår tids julematskikker hvor stadig flere spiser litt av det meste. Aase Strømstad gir deg oppskriftene på alle julens gode matretter: Bakst, kjøtt, fisk, desserter, julegodter og drikke – alskens deilige julefristelser! Oppskrifter på julemat fra de andre nordiske landene er med i eget kapittel.

Aase Strømstad:
Norsk Julemat
N. W. Damm & Sønn 2006
Innb., 168 sider
Pris kr 227,00

Kjøkkenskriveren nr. 7 – 2006

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR