Nye NM-prosedyrer fra neste år

NM i Institusjonskokkfaget – lag går av stabelen 9. februar neste år, i forbindelse med Smak11. Landsstyret har nå gått gjennom prosedyrene og fra neste år vil det skje noen forandringer – forhåpentligvis til det beste for både finalister og arrangør.

NM under Matfestivalen i Ålesund fjor ble en suksess. I etterkant har ledelsen i Kost- og ernæringsforbundet, sammen med noen av fjorårets finalister, hatt en grundig evaluering. Dette arbeidet var nødvendig, særlig med tanke på at det de siste årene har vært få påmeldte lag.

Fra neste år vil det skje to viktige endringer. For det første ønsker Kost- og ernæringsforbundet å åpne opp for at NM i Institusjonskokkfaget – lag skal kunne arrangeres selv med fire lag i finalen.

– Vi ønsker oss selvfølgelig seks lag, men vi vil nå åpne opp for at det blir NM selv om vi bare har fire lag i finalen. Med tanke på den utviklingen vi har sett de siste årene tror vi det er den riktig veien å gå. Vi måtte avlyse NM våren 2009 og det ble oppfattet som veldig negativt i hele organisasjonen, sier leder Britt. R. Sørø.

Frokosten utgår

En annen viktig endring som vil skje fra neste år er at frokosten vil bli tatt ut av konkurransen. Lagene skal altså lage lunsj, middag og dessert.

– Dette gjør vi etter signaler fra tidligere finalister. Vi vil beholde tidsrammen som før og ved å ta bort frokosten håper vi at konkurransen blir litt mindre hektisk for lagene som konkurrerer, sier Sørø.

– I forbindelse med NM i fjor var det flere av finalistene som ga uttrykk for at de ønsket litt mer kreativitet i forhold til råvarene. Har forbundet tatt det signalet?

– Dette er en viktig tilbakemelding og noe vi vil ta opp med sponsorene. Vi håper å få lagt til rette for større bruk av rene råvarer hvor lagene selv kan smaktilsette, sier Sørø.

Sett av datoen 9. februar 2011 allerede nå! I neste nummer av Kjøkkenskriveren vil konkurransereglene bli offentliggjort og invitasjonen til å delta bli sendt til alle medlemmer.

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR