Plukk ville matvekster

Med Plukk ville matvekster i hende, er det lett å tenke seg at søndagsturen skal få et nytt innhold.

– Bli med ut, oppfordrer forfatteren Beate Slipher. – Det venter så mange opplevelser på deg der ute – oppdagelser du aldri har gjort før, smaker du aldri har kjent, farger og former du aldri riktig har lagt merke til.

Beate Slipher kan mye om hva naturen byr på av godsaker, hele den lange vekstsesongen igjennom. Her får du vite både hva du kan bruke og hva du kan bruke de ulike plantene til. Historien om hver plante følges av fargerike bilder og fine oppskrifter som gir lyst til å lage mat med blader og røtter, sopp og bær du har plukket selv.

De tre grønne årstidene har fått hver sin bolk. Vår: Når verden våkner, Sommer: Den store fargefesten og Høst: Modningens tid. Plantene er presentert i den rekkefølgen de vanligvis kommer, sisselrot først, de sene bærene på høsten til slutt. Det blir en guide til en spennende reise fra vårgrønne blader til rognebær og slåpe. Etter turen lager vi pesto av skvallerkål, ugressalat og karveknask, for å nevne noe. Det er bare å finne fram gummistøvlene og ta for seg av naturens gaver. God tur!

Beate Slipher:
Plukk ville matvekster
Boksenteret 2006
ISBN: 82-7683-425-6
136 sider, innb., illustrert
Pris: 328,-

Kjøkkenskriveren nr. 3 – 2007

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR