Seks lag til finalen

– Dette er en skikkelig opptur for Kost- og ernæringsforbundet. Det er en stor glede å kunne meddele at det blir NM 9. februar, og det med seks kvalifiserte lag i finalen, sier forbundsleder Britt R. Sørø.

Med seks lag til finalen ligger alt til rette for en svært spennende konkurranse. Uttakskomiteen hadde møte 29. oktober og komite-medlem og hoveddommer Morten Heiaas er godt fornøyd med menyforslagene som lå på bordet.

– Menyene vi fikk til vurdering er jevnt over veldig gode. Når det gjelder kreativitet mener jeg nivået er høyere enn i fjor – med forbehold om at jeg ikke har smakt på noen av menyene ennå, sier Heiaas.

Med seg i dommerpanelet har han Vidar Arnesen fra Oslo universitetssykehus, Kari Sygnestveit, Haukeland sykehus og Karin Linden, leder av Kost och Näring i Sverige.

Lyr og Svinenakke

Nytt fra 2011 er at lagene bare skal lage lunsj, middag og dessert. Tidsrammen blir som før, men ved å ta bort frokosten håper Kost- og ernæringsforbundet at lagene som skal konkurrere vil få bedre tid.

Finalelagene skal lage mat som skal serves på en allmennpsykiatrisk sengepost. Alderen på pasientene er mellom 30-50 år og de er innlagt i gjennomsnitt 2-4 måneder. 4 av de 12 pasientene skal ha laktovegetarisk kost. Alle menyene skal pris,- energi- og næringsstoffberegnes. Råvarene skal ikke overstige 55 kroner per porsjon for begge måltidene.

Til lunsjen er lyr satt opp som hovedråvare, til middag er det svinenakke som står på menyen. I tillegg stilles krav om at lagene må benytte seg av produkter fra råvarelistene til Tine og Bama.

Premier

Vinnerlaget premieres med 20 000 kroner, 13 000 kroner går til sølvvinnerne, og bronselaget premieres med 7 000 kroner.

Sponsorer

Sponsorer til NM i institusjonskokkfaget – lag er: Hovedsponsor Tine BA, Norrek, Rieber & Søn Foodsevice, Lilleborg Profesjonell, Asko Storhusholdning, Figgjo, Duni Foodsolutions, Mills Proff Partner, Bama, Aivo, Unilever Foodsolutions, Nortura og Eksportutvalget for fisk.

FINALISTENE 2011

LAG 1

Roger Willassen og Lars-Andre Pedersen, begge ansatt i Forsvaret ved Bodin leir, Bodø hovedflystasjon. Willassen har fagbrev både som kokk, institusjonskokk og kjøttskjærer. I 2005 og 2006 deltok han i Nord-Norsk mesterskap, i 2009 i NM i institusjonskokkfaget – lag. Pedersen har fagbrev som kokk og deltar i NM for første gang.

LAG 2

Christian Andersen Holden og Dag Rasmussen er begge ansatt ved Kongsberg sykehus, Vestre Viken HF. Rasmussen er institusjonskokk, mens Holden både har fagbrev som restaurantkokk og servitør. Holden har tidligere deltatt i NM og fikk sølv for innsatsen i 2005.

LAG 3

Anita Dalseth Bernhardsson og Hilde Lehmann Valde, begge Ålesund sjukehus, Helse Sunnmøre. Begge er institusjonskokker og det er første gangen de stiller i NM i institusjonskokkfaget – lag.

LAG 4

Silje Krogsæter og Merethe Haugerud. Krogsæther er institusjonskokk og ansatt ved Lovisenberg Diakonale sykehus. Haugerud er ansatt på Grande sykehjem i Frogn kommune. Begge har deltatt i NM to ganger tidligere.

LAG 5

Institusjonsokkene Aud Nordby og Solveig Dyrhovden er begge ansatt som kokk/verksbetjent ved Ila fengsel. Nordby har deltatt i NM to ganger før, mens Dyrhovden deltar for første gang.

LAG 6

Institusjonskokk Ronny Nilsen og Jørgen Spangen Iversen, begge ansatt som kokk i Bergen Fengsel. Ingen har konkurranseerfaring fra NM tidligere. Dette laget stiller også med en reserve: Terje Leite Stenmark, også han kokk ved Bergen fengsel.

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR