Seminar og pris på Matomsorgsdagen

Mat i pasientbehandlingen er rammen for seminarene på Matomsorgsdagen 5. februar 2009, som arrangeres i forbindelse med Smak09.  Da vil også Matomsorgsprisen bli delt ut. 

Kost- og ernæringsforbundet står som arrangør av Matomsorgsdagen 5. februar 2009. Leder Britt R. Sørø vet at det er mange som vil legge seg i selene for å kvalifisere seg som kandidat til Matomsorgsprisen. – Hovedkriteriet for å bli vurdert, er å ha gjennomført en innovativ innsats som kan komme hele faget til gode. Prisen, som ble instituert av fagbladet Horeca og Kost- og ernæringsforbundet i 2006, kan tildeles enkeltperson, eventuelt hele bedriften eller institusjonen, fremholder Sørø.  På Smak09 kåres den fjerde vinneren av den høythengende prisen.

Faglig sterkt seminarDet vil bli et faglig interessant og sterkt seminar på Matomsorgsdagen 5. februar, poengterer Britt S. Sørø:   Først vil Janicke Gurijordet ved Nøtterøy sentralkjøkken, vinner av Matomsorgsprisen 2008, fortelle hva som ble gjort ”for å skape et godt arbeidsmiljø og et forbilledlig institusjonskjøkken”, som det het i juryens begrunnelse.  Sykdomsrelatert underernæring”Når mat er beste medisin” er temaet for neste foredrag: Sykdomsrelatert underernæring er svært vanlig og rammer hundretusener av syke mennesker hvert år. Tilstanden medfører et forverret sykdomsforløp med unødig lidelse og forlenget sykdomsperiode for pasienten. Helse Bergen forebygger og behandler underernæring med fristende mat hvor kjøkkenfaglig personell jobber i nær kommunikasjon med pasienter.Det blir en presentasjon av Helse Bergens ernæringsstrategi – om bakgrunn, gjennomføring og resultat ved klinisk ernæringsfysiolog Randi J. Tangvik, ernæringskoordinator i Helse Bergen. Hun blir ikke alene om presentasjonen av pilotprosjektet på Haukeland: Kjøkkenpersonalets rolle i alle ledd, fra planlegging og produksjon til individuell tilrettelegging og servering, er temaet for avdelingssjef for 4K (kjøkken-kantine-keitering-konferanse), Britt Lerøy. 

Bildetekst:

Britt S. Lerøy (nærmest) og Randi Tangvik vil presentere mat- og serveringsopplegg på 4K, Haukeland sykehus. (Foto: Odd H. Vanebo) 

Ansvarlig redaktør: Elisabeth Strøm Tlf.: 911 55 994
Kjøkkenskriveren utgis av Kost- og ernæringsforbundet

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR