Spør om merking

Det er fortsatt mange som har spørmål rundt de nye reglene for merking av mat som innføres 13. desember. Mattilsynet har opprettet et svarpanel hvor alle som har spørsmål  kan få veiledning.

Svarpanelet er i utgangspunktet åpent for alle, men i hovedsak er det aktører i bransjen som tar kontakt, samt Mattilsynets egne ansatte.

–Vi har til nå hatt få henvendelser fra privatpersoner. Fra bransjen er det både kvalitetsledere, organisasjoner, etikettfirmaer, importører, restauranter og helseforetak som kontakter oss. Fra Mattilsynet er det inspektører som vil ha klarhet i tolkningen av regelverkets bestemmelser, forteller Andres Otlo i Mattilsynets svarpanel.

Overgangsordninger

Det er noen temaer som skiller seg ut.

–Vi har hatt mange spørsmål om eventuelle overgangsordninger for å bruke opp gammel emballasje ved overgang til nytt regelverk. Det andre store temaet er nytt krav i regelverket om at allergener skal merkes skriftlig, både ved omsetning av emballert og uemballert vare. Ellers er det en del spørsmål omkring temaet næringsdeklarasjon, forteller han.

På spørsmål om det peker seg ut en bransje hvor det fortsatt er stor usikkerhet rundt de nye merkereglene, svarer han slik:

–Hovedtyngden av spørsmålene kommer fra bransjen som omsetter mye uemballert mat, som restauranter, kantiner og helseinstitusjoner. Reglene for og praktisk tilnærming til de nye reglene om merking av allergener i denne bransjen har ført til mange spørsmål, avslutter Andreas Otlo.

Kontaktinformasjon Mattilsynet

Har du fortsatt noe du lurer på i forbindelse matmerking, ta kontakt med Mattilsynets sentralbord, telefon 22 40 00 00. Der er det opprettet et svarpanel for spørsmål om matinformasjonsforordningen og merking av mat mellom kl. 09.00 og 15.00.

Henvendelser kan også sendes per e-post: matinformasjonsforskriften@mattilsynet.no.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR