Fra mai og ut året vil det bli gjennomført fysiske tilsyn på et utvalg av registrerte institusjonskjøkken. Fokus ved tilsynet er generelle hygienekrav og rutiner for å sikre at mat som lages for sårbare grupper er trygg. Denne typen inspeksjoner skal som hovedregel være uanmeldte.
Plan for året
Februar/mars: Mattilsynet sender ut informasjon og veiledning.
April: Fristen for å svare på spørreundersøkelsen er 8. april.
Fra mai og ut året: Mattilsynet gjennomfører fysiske tilsyn etter standardisert mal på et utvalg av registrerte institusjonskjøkken.
Virksomheter som må søke om godkjenning, vil få informasjon om dette.
Standard maler for tilsyn
Tilsynet skal være risikobasert og Mattilsynet bruker felles maler ved tilsyn. Dette gjør tilsynet mer enhetlig. Malene er basert på regelverkskravene som Mattilsynet har informert om i brevet,. Målet med tilsynet er å undersøke om disse kravene etterleves.
Kilde: Mattilsynet