Trøndersk seier i NM Community Catering

Kokkene Sara Maalø og Daniel Phengpan hos Hegstad & Blakstad i Trondheim overbeviste dommerne i NM Community Catering. Foto: Morten Holt, Horeca

Kokkene Sara Maalø og Daniel Phengpan hos Hegstad & Blakstad i Trondheim gikk til topps i NM Community Catering.

Norgesmesterskapet gikk over to dager, og seks lag med til sammen 12 faglærte kokker kjempet om den gjeve tittelen.

Konkurransen så dagens lys for første gang i fjor, men het da Kantine-NM. I år ble konkurransen døpt om til Community Catering, som er den internasjonale betegnelsen på konkurransen. Også oppgaven ligger tett opp til det som gjelder i Culinary World Cup og IKA Culinary Olympics for Community Catering 2020.

Plasseringer

Team bRest, Oslo, med kokkene Christopher Jarodd og Baldur Kristinsson fikk en velfortjent andreplass. Bronse gikk til Team Toma, Stavanger, og kokkene Pål Gøran Anda og Christian Mathiassen.

De andre lagene i konkurransen fikk delt fjerdeplass; Studentsamskipnaden i Oslo Mat & Drikke, med Morten Korsnes og Niklas Trondsen, De 3 Stuer As, Oslo, og Håkan Torstensson og Tobias Nordin, samt Compass Group, Oslo, med kokkene Anita Widerberg og Ljubisa Babic.

Konkurranseregler

Konkurransekomiteen hadde etter en nøye vurdering endret litt på servering og anretning av konkurransematen:

  • Hvert lag får en buffet, laget setter opp den slik de vil presentere rettene
  • Hvert lag må servere varm suppe fra buffeten
  • Hvert lag velger en varmrett, kylling eller sei, som skal serveres fra en servicestasjon, der kokken transjerer og anretter direkte til gjesten
  • Dessert med is / sorbet serveres for seg etter hovedanrettning
  • Hvert lag får ni gjester til sin buffet
  • Det anrettes tre brett med alle retter, til dommere og foto

Dommere

NM Community Catering 2018 hadde følgende dommersammensetning;

  • Hoveddommer er Nikolaj Crump Hedegaard, Danmark.
  • Smaksdommer Kjetil Gundersen, Norge, høyeste dommersertifisering, internasjonal erfaring.
  • Smaksdommer Svein magnus Gjønvik, Norge, med lang erfaring fra inn- og utland.
  • Plassdommer Kim Håvard Larsen, landslagsbakgrunn.
  • Fagdommer Simon Husth Marling, Unilever Food Solutions, Klimasmart matfokus.

Kriteriene for bedømming var et uttrekk fra de samme reglene som brukes i IKA Culinary Olympics. Til grunn for poengsummen ble smak, hygiene, arbeidsteknikker og kjøkkenorganisering vektlagt – men også klimasmart matfokus, matsvinn og plan for gjenbruk.

 

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR